ye-logo.v1.2

Ахматовські читання пройшли у Деражні

Культура 3234

23 червня 2011 року в літературно-меморіальному музеї ім. Анни Ахматової (с. Слобідка-Шелехівська, що на Деражнянщині), відбулися традиційні щорічні Ахматовські читання.

Захід проводився вже двадцять другий рік поспіль, починаючи з 1989 року, ювілейного з дня народження Анни Ахматової, коли музей і був відкритий. За час своєї історії Ахматовські читання відбувалися в різних формах, аудиторія гостей та учасників свята теж змінювалася. Цьогорічні Ахматовські читання розпочалися з ушанування пам’яті та покладання квітів до могил матері та родичів А. Ахматової на старому сільському кладовищі. Літературно-музичній частині Ахматовських читань, що відбулася просто неба перед приміщенням музею, передували виступи з вітальним словом представників органів виконавчої влади. 
Літературно-музична частина розкрила родовід Анни Ахматової по лінії батька – Андрія Антоновича Горенка, розповіла присутнім про перебування юної Анни Горенко в Криму, про початок її життєвого й творчого шляху. Поезія Анни Ахматової звучала у виконанні членів обласного літературного молодіжного об’єднання , а студенти музичного училища вдало доповнили дійство виконанням інструментальних композицій та романсів на слова Анни Ахматової. Присутні також мали змогу ознайомитися з книжково-документальними матеріалами, розгорнутими у виставку працівниками обласної юнацької бібліотеки.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую