ye-logo.v1.2

Живописцю Георгію Верейському 125!

Культура 2799
Фото: Хмельницький міський відділ ДРАЦС

Стільки часу минуло з дня народження нашого земляка, народного художника Російської Федерації, чиї роботи та особисті речі займають чільне місце в колекції Хмельницького обласного художнього музею.

Саме тут з нагоди 125-річчя від його дня народження, відбувся вечір пам’яті видатного художника. «Широкому загалу Георгій Верейський відомий головним чином як художник-графік, – розповідає куратор виставки Галина Козловська. – І саме графічні твори, виконані в різних техніках, складають основну частину його меморіального фонду в нашій музейній колекції. Живопис – менш відома частина творчого доробку Верейського, проте для експозиції ювілейної виставки підібрано 23 полотна, серед яких: портрети в інтер’єрі, урбаністичні пейзажі, натюрморти...».
«Хоча Георгія Семеновича і прийнято вважати великим російським художником, – каже мистецтвознавець Людмила Тимофєєва, – проте дитячі роки художника минули у Проскурові. Після смерті митця його вдова передала на малу батьківщину деякі твори та речі: меблі із санкт-петербурзької квартири художника, його робочі інструменти, предмети побуту та оригінальні фотографії – все це чекає на хмельничан у нашому музеї».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую