ye-logo.v1.2

День Хмельниччини: і монумент відкрили, і чарку губернатор з мером пили

Суспільство 3981

У Хмельницькому відзначили 74-річницю створення області. В цей день на майдані Незалежності відбулося чимало заходів, на яких побували кореспонденти «Хмельницької народної газети».

«Віра. Надія. Любов» - чи не найголовніша родзинка свята, яку мали ще відкрити 22 серпня. І ось минув місяць і на майдані відтепер жодних робіт із спорудження монументально-скульптурної композиції, авторам якої є Микола та Богдан Мазури. Відкриттю ж споруди передувала святкова кавалькада, в якій взяли участь представники усіх районів області та міст обласного підпорядкування.

Перерізати ж урочисту стрічку до «Віри. Надії. Любові» доручили голові Хмельницької облдержадміністрації Василю Ядусі, міському голові Хмельницького Сергію Мельнику та авторам скульптури. Присутні на майдані аплодували, а опозиція вже дала свою оцінку дійству. «Хмельницька «Свобода» розглядає помпезне, в типовому совковому стилі, відкриття скульптурної композиції «Віра. Надія. Любов» як бенкет під час чуми і спроби дешевого особистого піару Василя Ядухи на фоні соціально-економічної кризи, - йдеться у розповсюдженій «Свободою» заяві. - Рівень життя в Україні стрімко котиться вниз, «покращення життя» з тріском провалилося, а псевдореформи ведуть Україну в прірву. В таких умовах влада намагається задурити українцям голови дешевими видовищами, причому за їхній же кошт».

Після відкриття на майдані одразу ж почався фестиваль «Традиції та смаки подільської кухні». Намети з усіх районів області пригощали гостей свята своїми стравами. Спершу годували Василя Ядуху та Сергія Мельника. Високопосадовцям пропонували не лише м’ясні страви, вареники чи юшку, а й наливали по чарці. Щоправда, Василь Степанович та Сергій Іванович пили не в усіх наметах. Натомість, невідмовилися зтанцювати. Губернатор із панянкою, мер із Лілією Бернадською, керівником аппарату облдержадміністрації.

Зазначимо й те, що безкоштовно попоїсти у наметах було проблематично. Бажаючих було забагато. Дехто навіть не стидався розпихувати дітей. А тому для когось отримання святкових «халявних» страв завершилося вдало, а для когось – із сльозима на очах. До речі, фракція «Свободи» в Хмельницькій обласній раді надіслала офіційний запит, щоб з’ясувати скільки коштів з обласного та районних бюджетів було виділено на святкування Дня області. «Хмельницька «Свобода» стурбована фактом зриву навчально-виховного процесу в навчальних закладах міста, - зазначають опозиціонери. - Для забезпечення масовки на майдан Незалежності було зігнано студентів вишів та училищ обласного центру. Свободівці вимагають від контролюючих органів перевірити факт відміни навчальних занять і примусової участі студентів в офіційних заходах під час навчально-виховного процесу».

Переглянути фото зі святкування Дня області можна у фотогалереї «Хмельницької народної газети «Є». Пропонуємо й відеосюжет про урочистості на майдані Незалежності в Хмельницькому:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую