ye-logo.v1.2

Ходити до кабінетів чиновників буде зась?

Суспільство 2409

У Хмельницькому, за підтримки фонду «Відродження» офіційно стартував новий проект по створенню Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

За задумом організаторів, центр має стати місцем спілкування влади і громади. Передумовою його створення було впровадження системи управління якістю надання адміністративних послуг. «Нині управліннями та відділами міської ради хмельничанам надається 138 адміністративних послуг, 37 – неадміністративних та 43 – соціальних. І всі структури розпорошені у 16 приміщеннях, – зазначила керуюча справами Хмельницької міської ради, Людмила Черевченко. – У новоствореному центрі надаватимуться усі послуги, окрім соціальних». Про досвід роботи вінницької та луцької міських рад розповів керівник проекту Ігор Бригілевич (ЛГО «Центр досліджень місцевого самоврядування»). «Реалізуючи цей проект, ми допомагаємо чиновникам Хмельницької міської ради підготуватися до відкриття центру, бо хочемо, щоб міська влада була доброю до громадян. Щоб між ними була краща співпраця і порозуміння. У всіх наших органах влади бюрократична модель управління, а ми хочемо перейти до публічного менеджменту. Адже працювати за звичкою дуже легко, а створення центру – це маленька революція. Ми хочемо, щоб люди не тинялися по наших кабінетах, а прийшли один раз у гарне приміщення і отримали все, що хочуть», – заявила Людмила Петрівна. За її словами, найважче було переконати чиновників у тому, що вони не влада, а люди, які надають послуги населенню.
Центр, як і його керівник, будуть сформовані на основі вже існуючих структур. Спочатку це будуть залучені особи, а згодом сформують відділ або управління, який діятиме при міській раді. На кількості штатних працівників та бюджетному розкладі Хмельницької міської ради поява ще одного відділу чи управління жодним чином не позначиться. «Збільшення кількості чиновників не буде, і навіть навпаки, ми плануємо оптимізувати систему документообігу та вдосконалити управління в міській раді. Ми максимально зведемо в центр усіх службовців, які надаватимуть послуги», – запевнила Людмила Черевченко.
У центрі буде перелік усіх документів, які людина має надати для отримати тієї чи іншої послуги. Також існуватиме система оскарження дій чиновників та можливість перевіряти, «просування» документу на шляху до вирішення.
З бюджету міста було виділено 1 млн. 600 тис. грн. на реконструкцію приміщення для центру, яке знаходиться на вул. Соборній, 16 (приміщення колишнього ВРАЦСу), та на технічне обладнання і програмне забезпечення його роботи. Таку ж суму на розвиток центру заплановано виділити з міського бюджету і у наступному році. Відкриття Центру надання адміністративних послуг заплановане на літо 2012 року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую