ye-logo.v1.2

На екваторі

Спорт 2789
Фото: Володимира ХОЛОДА

З якими здобутками хмельницькі футзальні клуби, які виступають у першостях України, підійшли до новорічно-різдвяних свят

Ось і добігає черговий рік… Щоправда, до завершення сезону в першій та другій лігах чемпіонату України ще далеко. Але певні підсумки виступів наших команд ми вже можемо підбити. Якщо ж висловитися одним словом, то хмельницькі футзальні команди виступили… гідно.

Місяць для висновків

«Спортлідер+», який вперше виступає у першій лізі, пішов на канікули з шістьма очками в семи матчах. Останній заліковий пункт хмельничани заробили в Житомирі, де зіграли з «Візажем» у нічию з рахунком 2:2. Цей поєдинок вкотре підтвердив те, що гравцям «Спортлідера+» не вистачає досвіду. Адже команда вела в рахунку 2:1, але не втримала перемогу. І таке не вперше. Так було і в матчах з «Одесою» та «Лембергом». Натомість хмельничани зробили крок уперед у Кубку України і в лютому-березні наступного року мають всі шанси, аби стати першою командою з Хмельниччини, яка виступатиме в 1/4 фіналу. Для цього необхідно за підсумками двох матчів здолати донецький «Ресурс». А ось наступний матч у першій лізі «Спортлідер+» проведе аж 21 січня проти «Львівхолода». Хоча мали б 14 січня зіграти з «Київ-НПУ». Однак цей матч перенесли на 18 лютого, оскільки з 13 по 15 січня хмельничани виступатимуть на «Кубку Свободи», участь в якому планує взяти і клуб Екстра-ліги – рівненський «Кардинал».

Заявка на чемпіонство

І хоч у другій лізі зіграно лише чотири тури, вже нині можна стверджувати, що головним претендентом на золоті нагороди змагань є хмельницьке «Поділля-Конфермат». Команда не лише не втратила жодного очка, а й забила у ворота суперників 32 голи! Останні дев’ять влетіли у ворота іншої хмельницької команди «Спортлідер-2». Щоправда, дивуватися виступам «спортлідерців» не варто – вони награють молодь, яка в майбутньому могла б підсилити першу команду. Натомість у «Поділля-Конфермат» інше завдання – виграти першість у другій лізі. Завадити їм виконати завдання може, мабуть, лише одна команда – «Октава» з Кам'янця-Подільського, в якої теж 12 очок. І перші очкові втрати відбудуться 25 грудня, коли «Поділля-Конфермат» прийматиме «Октаву».

Допомога легіонерів

Дефіцит власних кадрів у хмельницькому футзалі існує. До такого висновку можна дійти, якщо проаналізувати виступи наших команд. Так, до прикладу, в «Спортлідері+» неабияку роль відіграють голкіпер із Львівщини Павло Хомин та нападник з Кам’янця-Подільського Андрій Матвєєв. Є ще один кам’янчанин – Вадим Стасюк. Решта ж гравців – хмельничани. Але найбільше «легіонерів» грають за хмельницьке «Поділля-Конфермат». У команді «прописався» цілий тернопільський «десант» - Ціх, Шум, Кондзьолко, Атласюк, Гвіанідзе, Клекот, які задають тон гри хмельницького клубу. Єдиною командою, в складі якої немає приїжджих, є «Спортлідер-2». Можливо, саме остання команда через рік-два, стане тією школою, яка виховає не одного хмельницького юнака, який зможе підсилити лідерів футзалу.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую