ye-logo.v1.2

На Хмельниччині дитину госпіталізували з туляремією

Суспільство 2868

5-річна дитина госпіталізована з туляремією в Шепетівці Хмельницької області. Про це йдеться в повідомленні Управління Міністерства надзвичайних ситуацій в області.

Дитина, житель Шепетівки, поступила в інфекційне відділення Шепетівської центральної районної лікарні 1 лютого з попереднім діагнозом "Лімфаденіт неясного генезу. Атопічний дерматит". 27 лютого хлопчик для продовження подальшого лікування був доставлений в Хмельницьку обласну дитячу лікарню. 5 березня хворого перевели для подальшого лікування до Хмельницької міської інфекційної лікарні.

ДНК збудника туляремії в пробі крові хлопчика було виявлено 6 березня методом ПЛР-дослідження (полімеразна ланцюгова реакція). В даний час перебіг хвороби середньої тяжкості.

Ймовірним джерелом передачі збудників інфекції є 2 домашніх хом'ячка, які доставлені в хмельницьку обласну санітарно-епідеміологічну станцію на експертизу. За даними СЕС, за період з 1990 по 2010 роки в Україні було зареєстровано близько 200 випадків захворювань туляремією.

Захворюваність була, в основному, спорадичною, за винятком 1998 року, коли було зареєстровано 104 випадки захворювання - спалахи в Одеській і Миколаївській областях.

Подробности
По материалам: Українські Новини

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую