ye-logo.v1.2

Чиновник кричав на міліціонерів:« Ви що, не розумієте, хто перед вами стоїть?! »

Суспільство 5459
Надя і Вітя одружилися три роки тому. Так полюбили один одного, що не стали довго зустрічатися, дуже швидко зіграли весілля
Надя і Вітя одружилися три роки тому. Так полюбили один одного, що не стали довго зустрічатися, дуже швидко зіграли весілля. Фото: fakty.ua

- Міліціонери запитували у винуватця трагедії, де може бути потрапивший під колеса хлопець, але він як води в рот набрав, - розповідає свідок, який попросив не називати його імені. - Стояв і дивився в одну точку. А потім хлопця знайшли ... в джипі.

Голову Білогірської райдержадміністрації Хмельницької області, який збив на смерть сімейну пару, випустили з-під варти. Про трагедію за участю голови Білогірської райдержадміністрації Валентина Зарицького портал ye.ua вже повідомляв. Повертаючись з Красилова, він, будучи п'яним, на смерть збив сімейну пару - 22-річну Надію та її 27-річного чоловіка Віктора. Експертиза підтвердила наявність алкоголю в крові чиновника. Відносно Зарицького порушили кримінальну справу. Проте днями стало відомо, що його ... випустили з-під варти. А в справі тим часом з'явилося багато нових обставин. Спочатку говорили, що свідків ДТП немає, мовляв, було темно і загиблі  були одні. Але, як виявилося, очевидці таки були.
«Збитого хлопця знайшли в машині чиновника»

- У ніч, коли сталася трагедія, моєї племінниці приснився страшний сон, - згадує мати загиблої Олена. - Ніби на нашу саду йде покійний дідусь, а з ним чомусь зять Віктор. «Вітя!» - Гукнула його уві сні племінниця. «Я тут, - відповів він. - І Надя тут. Вона йде за мною ». Прокинувшись, племінниця тут же подзвонила нам. Ми з сестрою в той час вже сиділи під реанімацією.

- Біда трапилася близько опівночі, - каже Ніна, тітка загиблої. - Я вже спала, Надя і Вітя були на роботі, на хлібозаводі. За кілька годин до цього вони подзвонили і попередили, що будуть пізно - багато замовлень, дай Бог до ночі впоратися. Коли закінчили роботу, передзвонили сестрі ще раз, попередили, що вже виходять.

- Донька робила так завжди, - пояснює Олена. - Вона знала, як я хвилювалася, адже дітям доводилося добиратися додому пішки. Від заводу до нашого села близько семи кілометрів. Маршрутки в такий час вже не ходять, дозволити собі приїхати на таксі вони не могли. Я не сплю до тих пір, поки дочка з зятем не зайдуть до хати. В цей раз, коли через годину після дзвінка вони не з'явилися, я захвилювалася і почала дзвонити дочки. Але її телефон був відключений. Заспокоюючи себе думкою, що мобільний міг розрядитися, ще трохи почекала і вийшла у двір. Ходила і прислухалася, сподіваючись, що ось-ось почую голосу хлопців. Але, обійшовши будинок з іншого боку, побачила на трасі дві машини з мигалками. «Аварія», - подумала я і побігла будити сестру.

Через кілька хвилин жінки вже швидко йшли вздовж дороги. Потім пустилися бігом. Зупинилися лише, побачивши на дорозі Вітин черевик.

- Я відразу його впізнала, - тремтячим від сліз голосом говорить Олена. - Неподалік лежала спецодяг зятя. «Де діти?!» - Закричала я. «Дівчина в реанімації, - повідомив підійшов до нас міліціонер. - З нею хтось був. Судячи по одягу, хлопець. Але ми ... не можемо його знайти ». «Його ніде немає, - знизав плечима другий міліціонер. - Уже скрізь дивилися ». Від виду наїхала на дітей машини мені стало погано. Бампер джипа був пом'ятий так сильно, ніби автомобіль на повній швидкості в'їхав у бетонну стіну. Страшно уявити, якої сили був удар.

- Поряд стояли дві машини - таксі і фура, - згадує Ніна. - Їх водії в розгубленості бігали поруч і кричали: «Ну де справді хлопець? Не міг же він випаруватися! »А неподалік від джипа стояв чоловік. Я чомусь відразу зрозуміла, що це водій. Спостерігаючи за подіями, він не промовив жодного слова. А потім підійшов до нас і впав на коліна. «Пробачте мене. Я їх не бачив ». Від нього сильно несло алкоголем. «Я не перед вами на колінах стою! - Закричав він спробував його підняти міліціонеру і, похитнувшись, знову впав. - Пробачте ... »

- Міліціонери запитували у винуватця трагедії, де може бути потрапивший під колеса хлопець, але він як води в рот набрав, - розповідає свідок, який попросив не називати його імені. - Стояв і дивився в одну точку. А потім хлопця знайшли ... в джипі. Як він там опинився, до цих пір залишається загадкою. У машині розбито тільки лобове скло. Можна, звичайно, припустити, що постраждав від удару залетів всередину салону. Але тоді чому водій нікому про це не сказав?

 Першими аварію помітили двоє таксистів, які їхали в Красилів. Побачивши розбиту машину на зустрічній смузі і дівчину на узбіччі, вони зупинилися. Я проїжджав повз і викликав «швидку» і міліцію. Судячи по тому, як лежала дівчина, автомобіль наїхав на них ззаду. Коли ми підійшли, вона лежала на асфальті вниз обличчям і тихо стогнала. За номерами джипа було зрозуміло, що машина належить якомусь чиновнику. Водій зізнався, що є главою Білогірської райдержадміністрації. Але як зізнався! Будучи явно не в собі, він почав кричати на міліціонерів: «Ви що собі дозволяєте? Що, не розумієте, хто перед вами стоїть?! »

«Даю тобі 20 000 доларів - і ти мене не бачив», - сказав водій джипа таксисту

- Коли збитого хлопця знайшли в машині чиновника, мені здалося, що винуватець трагедії навіть злякався, - продовжує свідок. - Лікарі спочатку хотіли транспортувати потерпілого до лікарні, але, помацавши пульс, похитали головою: «Ми йому вже не допоможемо». Я не судмедексперт, не знаю, може, хлопець загинув відразу. Але, можливо, й ні. Скільки часу лікарі та міліціонери витратили на його пошуки! А якби чиновник сказав, де Віктор, йому почали би надавати допомогу набагато раніше.
- Мені здається, він спеціально сховав Вітю в машину, - переконана Олена. - Мабуть, хотів заховати і Надю, але не встиг - перешкодили таксисти. Вивіз б їх кудись в ліс і все - не було ніякої аварії. Таксист, що став першим свідком ДТП, розповідав: коли він зупинився і запитав, де хлопець (він бачив, як хлопці удвох виходили з міста), водій джипа нервово відповів: «Не знаю». Після чого додав: «Даю тобі 20 000 доларів - і ти мене не бачив». Коли Вітю нарешті знайшли, за нами з сестрою вже приїхав родич і відвіз нас до лікарні до дочки.
Надя була в реанімації. Лікарі відразу попередили Олену, що в дівчини дуже важкі травми. «Ми вже викликали нейрохірурга з обласної лікарні, - сказали. - Випадок дуже складний, краще б відвезти її в обласну лікарню. Але транспортувати поки не можна».
- Нейрохірург дійсно швидко приїхав, лікарі намагалися щось зробити, - каже Олена. - Я розуміла, що все дуже серйозно. Але до останнього сподівалася ... Дочка протрималася до п'ятої години вечора. Ні мене, ні сестру до неї не пускали, в палату на пару секунд дозволили зайти тільки племінниці. Дочка померла в той момент, коли Вітю забирали з моргу.
Надю ховали в день її народження. Дівчині мало виповнитися 23 роки. Її мати цей страшний день майже не пам'ятає - перед траурною процесією родичі напоїли її заспокійливим. Жінка тільки запам'ятала, що прийшли кілька сотень людей - люди стояли навіть за воротами цвинтаря.
- І було багато квітів, - тихо каже Олена. - Я не могла повірити, що ховали моїх дітей. Здавалося, цей жахливий день закінчиться і все буде, як раніше: дочка, зять, я разом з ними. Надя і Вітя одружилися три роки тому, коли дочці було 19 років. Всі питали, до чого такий поспіх, тільки познайомилися - і майже одразу вирішили зіграти весілля. Але вони так полюбили один одного, що не могли чекати. У день їхнього весілля спочатку було тепло і сонячно, а потім раптом піднявся сильний ураган. Ламалися дерева, з деяких будинків навіть знесло дахи. Тоді ще говорили, що це нехороший знак.

«На цьому місці постійно відбуваються аварії і всі вони закінчуються смертями»
- Очевидці розповідали, що коли ми з сестрою поїхали в лікарню, на місце аварії привезли якусь жінку, - каже Олена. - Вибігши з машини, вона почала кричати: «Це я була за кермом! Валентин тут ні при чому! »Чиновник стояв мовчки. Потім жінку забрали. Хто вона така, ніхто не зрозумів.
Незабаром у відношенні чиновника порушили кримінальну справу за статтею «Порушення правил дорожнього руху, що спричинило за собою смерть потерпілих». А на сайті Президента України з'явилося розпорядження про зняття винуватця трагедії з посади голови Білогірської райдержадміністрації. В обласній прокуратурі довгий час говорили, що питання про запобіжний захід для чиновника вирішується. А днями в «ФАКТИ» зателефонували родичі загиблої Наді: «Його відпустили. Причому навіть не взявши підписку про невиїзд! Винуватець загибелі наших дітей продовжує як ні в чому не бувало гуляти на волі і їздити за кермом ».
  - Підозрюваного дійсно відпустили під заставу, - підтвердили  в прес-службі Хмельницької обласної прокуратури. - Справа в тому, що цей чоловік раніше не судимий, колегами характеризується позитивно і не буде тиснути на слідство. Тому утримувати його під вартою немає необхідності.
- Як правило, в подібних ситуаціях людей все-таки заарештовують, - прокоментував адвокат постраждалих Григорій Будзинський. - Тут же, незважаючи на те, що доведений факт того, що водій був п'яний і сильно перевищив швидкість, заарештовувати його не вважали за потрібне. Він, до речі, продовжує стверджувати, що був абсолютно тверезий, а хлопців просто не помітив у темряві. Відразу після події він дав моїм підзахисним десять тисяч гривень. Зрозуміло, в порівнянні з тим, що він накоїв, це крапля в морі. Під час нашої останньої зустрічі я нагадав йому про моральну шкоду. Колишній чиновник пообіцяв, що все відшкодує. Але з тих пір на зв'язок більше не виходив.
 Коли «ФАКТИ» спробували зв'язатися з самим Валентином Зарицьким, але розшукати його не вдалося - в Білогірської райдержадміністрації він більше не працює. Ні адреси, ні телефону його колеги не дають. Телефон, який вдалося знайти родичів постраждалих, не відповідав.
- Я і мій підзахисний висловлюємо співчуття родинам загиблих, - сказала  адвокат колишнього чиновника Олена Тарадай. - Але поки я не можу повідомити вам ніяких подробиць, оскільки це таємниця слідства.
- Те, що він був п'яний, зрозуміло і без експертизи! - Кип'ятиться житель Красилова Андрій. - Напередодні трагедії в одному з дорогих ресторанів у чиновників було грандіозне застілля - з'їхалися представники чи не всіх райдержадміністрацій Хмельниччини. Гуляли допізна, після чого деякі поїхали на машинах з водіями, а Зарицький сів за кермо сам. Його машину бачили багато жителів Красилова - він ганяв по вулицях як божевільний. Доробок «Жигулі», мало не збив господаря місцевого бару ... Я сам його бачив - джип чиновника носило з боку в бік. Не дивно, що все закінчилося такою страшною трагедією.
Згодом журналісти розшукали і таксиста, який першим опинився на місці ДТП. За словами родичів потерпілих, саме йому чиновник нібито пропонував гроші за мовчання.
- В даний час триває слідство, я в прокуратурі дав підписку про нерозголошення своїх показань, - зам'явся таксист. - За великим рахунком, все і так все знають. Але говорити про це, тим більше пресі ... Думаю, ви самі розумієте.
Зараз на узбіччі неподалік від місця аварії лежать жалобні вінки і квіти. Незважаючи на те, що на перший погляд ця ділянка дороги абсолютно нормальний (дорога рівна, немає ні ям, ні крутих поворотів), місцеві жителі називають його проклятим. За їхніми словами, там регулярно трапляються аварії.
- І всі вони закінчуються смертями, - каже Олена. - Два роки тому там загинула ціла родина: шкільна вчителька, її дочка, зять і внучка. Рік тому на смерть збили хлопця. Подейкують, всі біди почалися після того, як за радянських часів влада розгромили церкву і вивезли на це місце розбиті ікони, а з каменів зруйнованої церкви проклали дорогу. Тепер місцеві жителі проїжджають цю ділянку дороги з побоюванням. Але з кожним роком вінків на узбіччі стає все більше.

Оригінал fakty.ua

 

Коментарі:

Віктор 03.04.2012 14:57

Для ознайомлення стаття. Кровавые хроники мажоров: линия раскола общества  Общеизвестно: сильнее мы сочувствуем тем, на чьем месте могли бы оказаться сами. Простые николаевцы вышли на улицы, чтобы вернуть за решетку нелюдей - потомков нынешней элиты. http://www.domik.net/novosti/krovavye-xroniki-mazhorov-liniya-raskola-obshhestva-n157957.html

Віктор 03.04.2012 14:22

Що й требуло довести. ГРОШІ, корупція.  тривожний сигнал із ОКСАНОЮ МАКАР повинен стати точною відрахунку, адже такий бєспрєдел не може далі бути. Збив, зробив підставу, на лапу за мовчання давав, а тут бац- відпустили. блін таке тільки в україні можливо. це не держава а якесьсумабродство. Хто як хоче так і  д..... тільки гроші май.    МАЖОРИ і суспільство. це вже проблема, яку потрібно не обговорювати а вирішувати. в мене таке передчуття що люди з вилами і мисливськими рушницями скоро будуть відстрілювати пацанчиків на крутих машинах. ось-ось це вже на підході.    а куди подівся віновнік статті, це напевно "закордоний паспорт, поїзд-літак" і Мальдіви., або як мінімум польша...     

Нестор Махно 03.04.2012 13:30

це все оточення цього *** *** ***. такого не було ніколи. хабарники, злодії, людей вбивають. ото влада, скільки ще будемо терпіти.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую