ye-logo.v1.2

Делегація посольства США в Україні відвідала Хмельницький

Політика 2535

Зустріч керівництва Хмельницької області із делегацією посольства США в Україні під керівництвом посла Джона Ф.Теффта

 В рамках перебування посла у нашій області відбулась офіційна зустріч американської делегації із головою облдержадміністрації Василем Ядухою, заступником голови – керівником апарату Лілією Бернадською, Хмельницьким міським головою Сергієм Мельником.  Під час спілкування сторони обговорили питання зайнятості населення, реформування земельних відносин, імпорту продукції. Особливий наголос було зроблено на інформаційній кампанії щодо популяризації Хмельниччини та України в Америці. 
На завершення спілкування міський голова презентував Джону Ф.Теффту інвестиційний паспорт міста та іміджеву продукцію.
В рамках візиту посол США в Україні відвідав Хмельницьку обласну універсальну наукову бібліотеку ім. М. Островського, де передав у громадське користування центр "Вікно в Америку" (набір літератури, компакт-дисків, оргтехніки, меблів). Мета центру сприяти взаєморозумінню між США та Україною шляхом здійснення різноманітних культурних й освітніх програм, надання актуальної інформації про США: бізнес, освіту, програми обміну та допомоги, вивчення англійської мови, тощо. Даний центр у Хмельницькій обласній універсальній бібліотеці став 29 із таких центрів, відкритих у нашій державі. 

“Сьогодні ми мали честь приймати Надзвичайного і Повноважного посла Сполучених Штатів в Україні Джона Теффта. Це перший візит посла такого рівня на Хмельниччину цієї країни. Хочеться сказати, що ми обговорили цілий ряд питань та приємно, що Сполучені Штати Америки зацікавились Хмельниччина.” – сказав очільник області.
Як зазначив Василь Степанович, в ході перемовин сторони дійшли згоди щодо підтримки Сполученими Штатами Америки розроблення програми реформування земельних відносин. “Дуже важливо що США та їхні інститути готові надати допомогу Державному земельному кадастру, та всім структурам, які займаються впровадженням земельної реформи. Готові надати не лише теоретичну, а й матеріальну підтримку щодо розроблення відповідної програми з єдиною метою, щоб жителі Хмельницької області стали справжніми власниками землі.” – наголосив голова облдержадміністрації.
Крім того, посадовець зазначив, що вже є домовленість про зустріч в посольстві США в Україні щодо конкретних програм розвитку громадянського суспільства на території Хмельницької області.

До складу делегації Посольства США в Україні увійшли: Костянтин Дубровський – співробітник політичного відділу Посольства США в Україні, Дуглас Морроу – співробітник відділу культури Посольства США в Україні, Олександр Кліщ – співробітник прес-служби Посольства США в Україні, ЛЛуелен Грем – фотограф Посольства США в Україні.
До речі, Джон Теффт (англ. John F. Tefft; нар. 1949, Медісон (Вісконсин) — Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні з 2009.
30 вересня 2009 Президент США Барак Обама номінував Джона Теффта на посаду посла США в Україні.
У жовтні Комітет у закордонних справах Сенату США схвалив кандидатуру Джона Теффта на посаду Надзвичайного і Повноважного посла Сполучених Штатів в Україні.
На час призначення в Україну Джон Теффт працював на дипломатичній службі 38 років, більшу частину яких він працював у дипломатичних місіях США в країнах Східної Європи, зокрема в Литві, Грузії і Росії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую