ye-logo.v1.2

ПОДРОБИЦІ. На Хмельниччині неповнолітні вандали розгромили місцеве кладовище

Суспільство 2615

У Провідну неділю двоє підлітків вчинили погром на сільському кладовищі.

Близько 9-ї години вечора до Дунаєвецького райвідділу міліції надійшло повідомлення від голови одного із сіл району про те, що на місцевому кладовищі невідомі пошкодили більше десятка могил.
Того дня в селі відзначали Провідну неділю, тож на місцевому кладовищі зібралося чимало люду, але до вечора майже всі розішлись. Цим скористалися двоє 17-річних парубків, мешканців цього села. 

Як розповідає один із затриманих, того дня він із товаришем поралися по господарству, а надвечір пішли до місцевого джерела освіжитися. Невідомо, чи то джерельна водиця на них так вплинула, чи що інше, але після втамування спраги хлопці подалися на кладовище і влаштували там справжній погром.

Неповнолітні зловмисники перекинули та розтрощили 16 надмогильних пам’ятників. Пояснити мотиви свого вчинку хлопці не можуть. Кажуть, що були цілком тверезими та не вживали будь-яких наркотичних речовин. Ці покази правоохоронці підтверджують.

Важко повірити у те, що сталося, і односельцям, адже новоявлених хуліганів знали в селі як добрих і працьовитих дітей. Незважаючи на те, що обоє виросли у неповних сім’ях, хлопці прагнули вибитися в люди, обоє здобували фах — один у Кам’янець-Подільському ліцеї, інший — у місцевому профтехучилищі. І ось таким необдуманим і безглуздим вчинком вони знеславились в очах односельців та заплямували свою біографію на самому початку дорослого життя.

Хлопців затримали одразу, адже декілька місцевих жителів були свідками їхнього ганебного вчинку. Наразі стосовно хуліганів порушено кримінальну справу за ст. 297 «Наруга над могилою» Кримінального кодексу України. Такі дії караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до трьох років. Слідство у справі триває. 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую