ye-logo.v1.2

Туалетні терористи

Суспільство 12781
Фото: Андрій Кам'янецький

До туалету зовсім не хочеться!

Кореспонденти «Проскурівського телеграфу» пройшлися деякими популярними фаст-фудами вулиці Проскурівської для того, щоб перевірити, наскільки вони насправді готові до нещодавно відкритого туристичного сезону. Щоправда, цього разу до критеріїв нашої оцінки потрапило зовсім не обслуговування чи кухня у закладах. Ми «копнули» глибше. Точніше зазирнули. У їхні вбиральні. До речі, свідомо викреслили зі свого списку фешенебельні ресторани та заклади громадського харчування, що відкрилися на центральній вулиці нещодавно. Під нашу перевірку потрапили заклади, які існують у місті далеко не один рік та, як-то кажуть, у часи жорсткої конкуренції мали б тримати «марку»…

В теплу пору, особлива таку, що видалася цьогоріч, поява на міських вулицях літніх майданчиків – звичайна річ. Саме тут в тіні натягнутих тентів можна поласувати прохолодним морозивом, квасом та пивом. Природно, що пропустивши кілька кухлів пінного напою ти займаєш чергу вже не до барної стійки, а до туалету. Погодьтеся, хочеться, щоб за дверима клозету тобі було так само комфортно, як і попивати «пивко» на вулиці у кріслі. Та, як переконалися наші кореспонденти, в деяких хмельницьких фаст-фудах псіяти не лише некомфортно, а й бридко!

Піцерія «Мак Смак» (неподалік «Дитячого світу»)

Коли ми відвідали заклад, тут якраз закінчували монтувати літній майданчик. Хоча одна з його частин вже функціонувала та була заповнена любителями пива та квасу. Ми також взяли по келиху пінного напою, а вже через кілька хвилин робили ревізію місцевого туалету на першому поверсі. Одразу скажу, що знаходиться він поруч із службовим приміщенням. Сам туалет витриманий у «фірмових» кольорах закладу - жовтому та синьому. На жіночий чи чоловічий він не розділений (в принципі, як і у решті закладів, де ми побували). Має стандартний «туалетний» набір – унітаз, раковину, ємкість для рідкого мила та електросушку. В приміщенні брудно і це враховуючи те, що піццерію ми відвідали тоді, коли напливу клієнтів ще не було. У вбиральні стояв страшенний сморід.

«Швидко»

Це взагалі окрема історія. У закладі , щоб потрапити до туалету, необхідно оминути нічим не прикриті салати і, фактично, вийти на кухню. Двері до туалету скляні (добре, що хоч не прозорі) та знаходяться навпроти «офісу» господарів закладу, де періодично гавкають милі маленькі песики. Отож, якщо припече по-дорослому, то робити свою справу у туалеті не дуже зручно. Щодо самого туалету, то він хоч і «сидячий» та стільчака не має. А й справді, навіщо заморочуватися на митті, якщо можна просто не поставити? На підлозі вбиральні постелений картон, напевно, для того, щоб всмоктував сечу необережних відвідувачів. В туалеті є раковина, але немає ані крану, ані води. Тому, коли зробиш свою справу, ти брудними руками торкаєшся до брудної дверної ручки, які обмацали десятки твоїх попередників. А потім з брудними руками прямуєш до залу. Знову ж таки, повз неприкриті салати. І, о диво, - у залі знаходиш раковину, щоб помити руки та витерти їх єдиним для всіх махровим рушником…

Піцерія «Челентано»

Один із перших подібних закладів у нашому місті, пережив два ремонти. Та, впевнений, ще один тут не завадив би. Принаймні, у вбиральні. Відбита плитка на стінах, електросушилка для рук, яка давно не працює. Брудний контейнер для рідкого мила та схований в куток непрацюючий освіжувач повітря. Сам унітаз навіть критики не витримає. Здається, що його чистять не частіше двох разів на день: при відкритті закладу та закритті.

Піцерія «Нью-Йорк»

У закладі клозет, як на нас, розташований дуже незручно. Просто біля барної стійки. Саме тут частенько коротає свій час персонал закладу, поглядаючи за відвідувачами. Погодьтеся, що робити свої потреби, коли за дверима стоять офіціантки чи кухарі, зовсім некомфортно. Сам туалет у закладі більш-менш чистий. Принаймні, плям на дзеркалі немає, а до контейнера з рідким милом навіть не бридко доторкнутися. На підлозі також чисто. Єдиний суттєвий мінус цієї вбиральні це розташування самого унітазу. Він стоїть якось боком, і щоб примоститися на ньому, необхідно виявити неабияку майстерність.

Піцерія «Мрія» (район залізничного вокзалу)

Здавалося б, що саме на вокзалі найважче підтримувати клозет у належному стані через постійний наплив клієнтів. І саме у цій вбиральні ми сподівалися побачити найжахливіші туалетні «картини». Але все виявилося не так погано. В самому ж туалеті, який і так зроблений у темних тонах, слабке освітлення. Сісти на унітаз вам не доведеться: модель можна використовувати лише навприсідки. Але вбиральня доволі чиста. Є мило, дзеркало, сушарка для рук та рушники. Серед «мінусів» - ну, дуже маленька раковина: коли миєш руки, забризкуєш і себе, і все навкруги. А ще ми помітили у туалеті папірець, де вказано, коли відбувалося у вбиральні прибирання.


 

Коментарі:

Читатель 15.05.2012 17:13

Какой город - такие и туалеты...

Свєтка 15.05.2012 16:42

ха-ха-ха, а я по назві думала, що в нас вже туалети взривають)))

Антон 15.05.2012 16:35

Хе-хе, дуже прикольно придумали. Прочитав одним махом. А туалети в нас дійсно фігові!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую