ye-logo.v1.2

Ніби й природа, ніби - цивілізація

Суспільство 34207

Часом міська метушня стає особливо нестерпною, і необхідна розрядка у вигляді відпочинку. Кожен обирає для себе варіанти дозвілля у відповідності зі своїми вподобаннями.

Але що може бути кращим, ніж відпочинок у родинному колі на лоні? Кореспонденти “Проскурівського телеграфу” з'ясовували, де в Хмельницькому можна винайняти будиночок “на прокат”, посмажити самостійно шашлик і активно відпочити.
Агро-туристичний комплекс “Дача”
Цей комплекс для відпочинку розташувався за 15 км від міста, по Вінницькій трасі, одразу за Червоною Зіркою. І став одним із найулюбленіших місць тих хмельничан, яким подобаються тихий сільський відпочинок, риболовля та проста селянська кухня. Тут є альтанки просто на березі водойми, не виходячи з яких можна ловити рибу (короп, щука, карась) на вудочку привезену із собою, чи взяту на прокат (від 20 гривень за одну плюс 15 гривень за наживку). А потім смажити її на мангалі, що стоїть там же. Щоправда, спершу заплативши за виловлених карасів та коропів – 50 гривень за кілограм та 100 гривень за “кіло” щуки. Оренда альтанки коштує 200 гривень. Є ще будиночки серед дерев, де, зазвичай, обідають-вечеряють ті, хто приїздить сюди попоїсти на свіжому повітрі. Адже на «Дачі» є ще й своя кухня. Також тут можна не лише порибалити, але й поніжитися у гамаку, побігати босоніж по траві, пограти у волейбол чи бадмінтон або й просто поблукати лісом, який знаходиться поряд. Родзинкою є канатний парк (мотузкове канатне містечко для активного відпочинку), тир для стрільби з арбалета і лука та великий дитячий майданчик. Вільний доступ до “WI-FI”. Але о 23.00 заклад зачиняється і вам доведеться повертатися додому.

Комплекс для відпочинку “Водограй”
Розташований нижче від гречанського костелу неподалік “Царського озера”. Їдучи західно-окружною трасою, не помітити його важко, оскільки дерев'яні зруби одразу ж «кидаються» в очі. Про свій автомобіль не переживайте, біля комплексу є парковка. Працює заклад до 24.00. Ціна будиночків – 350-500 гривень. Біля кожного є мангал і своя, огороджена дерев'яним парканом, територія. Дрова потрібно привозити свої, але за бажанням їх можна придбати і у “Водограї”. Дерев’яні будиночки з відкритими верандами для трапез та відпочинку розташовані довкола штучного озерця, але рибу ловити не можна. Як нам сказали працівники закладу, цей привілей є лише у господаря. На території можна пограти у волейбол, а ось для дітей не має жодної зони відпочинку.

Комплекс для відпочинку “Ріца”
Незважаючи на те, що цей відпочинковий комплекс у Ружичні відчинив свої двері для відвідувачів зовсім недавно, він уже встиг полюбитися багатьом хмельничанам. “Ріца” займає досить велику територію, тому тут ви знайдете усе, аби гарно відпочити. І мальовничий берег річки Кудрянка, де можна безкоштовно ловити рибу, і дитячий майданчик із пісочницею, і мангали. Але особливою популярністю в “Ріці” користуються більярд (40 гривень за годину) та настільний футбол (30 гривень за годину). У будиночках може розміститися від 10 до 30 чоловік. Найдешевші коштують 250 гривень, найдорожчі — 430. Є ще будиночки за 350 та 385 гривень. За словами працівників комплексу, вони відрізняються оздобленням та ступенем комфорту. У барі можна замовити чай, каву та шоколад. Шашлик ви можете посмажити свій або ж його для вас приготують (до нього подають смачнючий соус “Сацибелі”). Але славиться “Ріца” своїм бульйоном “Хашлама”, який коштує 18 гривень. Також за вашим бажанням для вас сервірують стіл: набір зі склянки, тарілки, виделки та ножа обійдеться вам у 6 гривень з чоловіка, а додатковий посуд — гривня за тарілку. Заклад працює з 12.00 до 23.00.

Будиночки “Лоліта”
Кінний спортивний клуб “Лоліта” розташований на вул. Західно-Кільцевій, 1, неподалік телевежі. Саме поруч із ним і розташувалися дерев'яні будиночки. Доріжки тут скрізь вимощенні камінням, є невеличкий фонтан та дерев'яна гойдалка. Будиночок вміщує до 10 чоловік і коштує 150 гривень. Біля кожного є мангал та невеличкий майданчик, де можна потанцювати. Трохи у віддаленні розмістилися дві “банкетки” кожна на 40 чоловік по 400 гривень. Щоправда, краєвид трохи псує недобудований басейн. На території також є сауна, де можна попаритися за 100 гривень на годину. Відвідувачі, зазвичай, привозять весь “харч” із собою, але можуть замовити пиво, квас та каву. До речі, можна попросити, щоб вам принесли електрочайник і приготувати чай самостійно. “Лоліта” працює цілий день - з 8.00 до 24.00.

Зона відпочинку “Смерека”
Ця зона відпочинку знаходиться за 500 м від ТСЦ “Поділля” неподалік аеропорту. На території є багато окремих будиночків, які вміщують від 4 до 22 чоловік. За маленькі доведеться викласти 250 гривень, за великі — 350. В кожному будиночку є телевізор та м'який диванчик. Крім того, столи у “Смереці” вже сервіровані тарілками, склянками, виделками та ножами. І це все входить у вартість (додатково платити не потрібно). Тож їсти з пластикового посуду вам не доведеться. Зона відпочинку розташувалася у затінку величезних дерев і спека тут не страшна. Біля банкетного залу є великий танцювальний майданчик, де час від часу грає жива музика. Діти зможуть розважитися на гірках та різноманітних гойдалках. А ось про активний відпочинок та спортивні ігри доведеться забути, у “Смереці” ми нічого такого не знайшли. Працює заклад із 10 ранку і до останнього клієнта.

Комплекс для відпочинку “Анжеліка”
Розташувався в 5 км від Хмельницького на Старокостянтинівській трасі поблизу села Стуфчинці. Не дивлячись на близькість до дороги, завітавши в “Анжеліку” немов поринаєш в інший світ. Мальовниче озерце, соснові дерева, спокійна атмосфера... Вибір будиночків тут великий - по 150, 180, 200, 350 гривень. Є навіть альтанка на 15 чоловік за 130 гривень. Що ж до активного відпочинку, то в “Анжеліці” можна пограти у волейбол та досхочу натанцюватися. Танцювальний майданчик безкоштовний, а ось якщо у вас немає свого м'яча, доведеться викинути 30 гривень на годину за його оренду. В комплексі для відпочинку є також величезний дитячий майданчик та парковка для авто. Заклад працює з 9.00 до 24.00.
 

Коментарі:

Андрій Дорошенко 19.09.2012 13:20

Всім добрий день!  Комплекс для відпочинку “Водограй” - в інтернеті немає жодної інформації про цей комплекс... може хтось підскаже, як можна зв'язатися з кимось з цього комплексу... щоб уточнити ціну, день заказу і тому подібне.  Заздалегідь, дякую за відповідь!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую