ye-logo.v1.2

"Ваш син у міліції. Готуйте гроші..."

Суспільство 3593

Аби врятувати буцім-то затриманого правоохоронцями сина від тюрми хмельничанин переслав мобільним шахраям 3000 гривень

Черговий випадок телефонного шахрайства в Хмельницькій області стався 8 липня близько 20.00 години по вулиці Молодіжній в обласному центрі. Невстановлена особа зателефонувала на мобільний телефон до місцевого жителя та під приводом сприяння в звільнені його сина від кримінальної відповідальності шахрайським шляхом заволоділа 3000 гривень, які той перерахував по мобільному телефону. Як виявилося пізніше ніякого затримання не було, а невідомі зловмисники просто вирішили у такий спосіб збагатитися. 

Шахраї вишукують все нові і нові методи обдурювання людей. Останнім часом на теренах України почастішали випадки саме такого: телефонний дзвінок - не знайомий голос, який повідомляє, що "Ваш син у міліції. Готуйте гроші..."

Відповідно модель ситуації може змінюватись.

Зовсім нещодавно велику суму грошей видурив телефонний шахрай у Вінницькій області. 11 тисяч гривень перерахував батько за звільнення від відповідальності сина, який нібито скоїв дорожньо-транспортну пригоду. Про це повідомляв портал 20minut.ua.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Хочеш врятувати сина, перекажи 12 тисяч гривень...

Що робити, якщо вам все ж таки зателефонували?

1. Запитайте у того, хто телефонує як його звуть і в якому райвідділі він працює (на цьому здирники зазвичай кидають трубку).
2. Якщо райвідділ названий - зателефонуйте туди і дізнайтеся, чи є там такий співробітник і чи знаходиться там ваш родич.
3. Зателефонуйте родичу. Якщо його телефон відключений - не панікуйте. Швидше за все, абонента змусили його вимкнути, бомбардуючи хуліганськими дзвінками.
  4. Повідомте про дзвінок «хабарника» на 102.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую