ye-logo.v1.2

Свято в стилі “хенд-мейд”

Культура 4896
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

Катерина Олейник називає себе “скрапершою” або “скрап-леді”. Дівчина творить паперові шедеври та вміє зробити будь-яке святкування ексклюзивним та неповторним.

Весільні авторські бокали, декоровані пляшки шампанського, романтичні свічки, прикраси для авто, альбоми для побажань, скриньки для подарунків - ці та інші дрібнички створені спеціально для того, щоб довершити ваше святкування та дозволити відчути себе коронованими особами в свій найщасливіший день! Катерина Олейник вміло втілює у життя всі свої ідеї. Її роботи - це найяскравіші кольори, найнесподіваніші мотиви й поєднання різних технік.

Деталі творять дива
Перше знайомство із скрапбукінгом (виготовлення вітальних листівок, щоденників, альбомів, блокнотів, обкладинок на документи тощо) в Катерини відбулося... під час її весілля. Тоді дівчині дуже хотілося, щоб свято було неповторним та ексклюзивним, і вона вирішила зробити листівки-запрошення для гостей своїми руками. Спочатку був досить тривалий період вивчення всіх особливостей і тонкощів цієї справи. Потім - перші покупки справжніх скрап-матеріалів, спроби у створенні листівок та альбомів, а згодом проведення майстер-класів та організація курсів зі скрапбукінгу для всіх бажаючих. “Ексклюзивні авторські аксесуари ручної роботи дарують особливий настрій та підкреслюють неповторний стиль вашого свята, - каже Катерина. - До прикладу, весільні запрошення створюють перше враження гостей про майбутню подію. Тому слід приділити їм особливу увагу. Щоб ваш захід був ексклюзивним, можна зробити для кожного гостя бомбоньєрку, тобто маленьку коробочку із символічним подаруночком всередині. Люди забирають їх із собою і потім, дивлячись на якусь милу дрібничку, будуть згадувати про вашу подію. Раніше на весіллі під час перепою наречений складав конверти з грошима собі в кишеню, зараз це все робиться набагато елегантніше та романтичніше. Зазвичай, молодята замовляють спеціальну скриньку. Також хмельничани все частіше використовують під час шлюбу подушечки для обручок. Дуже модно на сьогоднішній день на ювілеях, хрестинах та весіллях використовувати книги для побажань. Люди розуміють, що слова можуть забутися, а якщо вони записані в книгу, то через декілька років дуже приємно дістати її, перечитати і знову поринути в ту святкову атмосферу”. Майстриня запевняє, що найнесподіванішим замовленням у її практиці було оформлення фотоальбому домашніх улюбленців. Що ж до весілля, то були у неї клієнти, які хотіли організувати його в стилі вікінгів.

Свято — це театр, де гості - актори, а ви – режисер-постановник
На щастя, нині можливості для організації оригінальних святкувань дуже розширилися, а за допомогою Інтернету, телебачення або кінематографа можна знайти найяскравіші та найнестандартніші ідеї. На думку Катерини, велику роль у підготовці будь-якого святкування відіграє тематика. Якщо два роки тому це була “Мафія” та 70-ті роки, то сьогодні популярна квіткова тема. До прикладу, якщо винуватцеві свята подобаються орхідеї, дівчина оформляє “святковий набір” у цьому стилі: букети на столі, бутоньєрки, зал тощо.
Також вона допомагає організувати фотосесії, створюючи різноманітний декор: кантрі або вишуканий аристократичний. Катерина тісно співпрацює із фотографами. Допомагає їм з оформленням альбому, рамок для фотографій та футлярів і конвертів для дисків. “Все робиться зі спеціального паперу для скрапбукінгу, який має високу “архівність”, - каже майстриня. - Звичайний ж папір із часом жовтішає та вигинається, оскільки в ньому міститься така кислота, яка називається лінгвін. Я компоную в роботах бісер, стрази, вишивку та прикраси ручної роботи. Звісно, не обходиться й без «механізованих» пристосувань. У пригоді стають різні штампи, діркопробивачі, машинки для тиснення. Все це полегшує роботу та покращує вигляд готового виробу”. Натхнення дівчина черпає у людях, для яких організовує святкування, й у тому, що її оточує. Надихнути може все, що викликає усмішку й що хочеться втілити у виріб, аби на довше зберегти приємні відчуття.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую