ye-logo.v1.2

У Кам'янці-Подільському по-звірячому вбили 19-річного хлопця

Суспільство 15752
Фото зі сторінки Павла Теплюка "ВКОНТАКТЕ"
Фото зі сторінки Павла Теплюка "ВКОНТАКТЕ"

"Було темно, але я чув, що відбувається. Спочатку хлопчина кричав "Рятуйте!". Потім я почув біг та постріли. Через невеличкий проміжок часу хлопчина впав біля паркану"

У Кам'янці-Подільському у Хмельницькій області по-звірячому вбили місцевого мешканця Павла Теплюка. Хлопець не дожив одного дня до свого 19-річчя.
В ніч з 8 на 9 липня Павло йшов зі своїм другом провулком Тімірязєва. Там його перестрів його вбивця. Ним виявився 38-річний кам'янчанин, який декілька років тому прийняв, за чутками, мусульманство. Що стало причиною агресії – встановлює слідство. 

Вже вдень після події на форумах міських порталів люди висловлювали свої версії. Зокрема, що в ніч з восьмого на дев`яте липня, близько третьої ночі, у будинку на початку провулку від вулиць Північної до Пушкінської люди почули, як дзенькнуло скло від удару каменем у приватному будинку. Почали гавкати собаки, а через декілька хвилин почули постріли та крики в іншому кінці провулку від Тімірязєва. Там - приватний будинок, в якому живе місцевий мешканець, який декілька років тому прийняв мусульманство.
«Вже о пів на шосту стало шумно, багато машин поз’їжджалось, тоді я і усвідомив, що там насправді сталось», - розповів свідок порталу Фортеця. З міліції кореспондентам видання отримати інформацію одразу не вдалося – лише опівдні у середу надійшов офіційний прес-реліз. Тому довелося по краплинах збирати інформацію у людей, які живуть поблизу місця вбивства та у тих, хто дружив з Павлом за життя.

 А містом, тим часом, ширилися чутки. Зокрема, що хлопця застрелили з пневматичного пістолета. Висувались припущення, що жертва разом із другом йшла з дискотеки, вбивця їхав на машині, а ті не поступилися дорогою. Була інша чутка – хлопчина разом із другом пили пиво, сміялись і кидали один в одного яблуками, та й попали у вікно підозрюваного нині у вбивстві - тому господарі, чоловік і жінка, почали за ними бігти. Та яке пиво може бути о третій ночі - всі найближчі заклади були закриті, а хлопчина схильності до алкоголю не виявляв? І навіть якби яблуко (яблунь на вулиці немає) і влучило у вікно, то хлопці, якби були винні, встигли б втекти. Була навіть версія, що хлопця принесли в жертву…
Кореспондентам порталу www.fortecia.com  вдалося знайти свідка, який усе бачив. «Десь після третьої години ночі я почув постріли, піднявся і вийшов на балкон. Було темно, проте освітлення від ліхтаря дозволяло чітко побачити постать однієї людини, котра схвильовано і безперервно ходила. Потім, не знаю звідки, з’явилася ще одна особа. Чоловіки почали тягнути за руки людське тіло. 
Вагітна жінка стояла біля гаражної брами, чекаючи, поки ті занесуть тіло на подвір’я. Затягнувши, вони кинули його біля входу, так що ноги мені було видно. Спочатку я подумав, що то якась дівчина чи жінка, бо ноги були голі, я ж не знав, що хлопчина був у шортах. Думав, може то вони з мамою своєю побились, чи ще щось», - розповів свідок.

"Обличчя у сина було непізнаване. Ніс та щелепи були розтрощені, очі напухлі", - розповіла матір померлого. Про це  повідомляє портал   gazeta.ua.
Коли Паша лежав вдома у труні, до нього приходило багато друзів, знайомих, вчителів та просто небайдужих людей.
"Усі несли квіти і гірко плакали. Мій біль не описати словами. Його знає жінка, яка теж втратила єдину дитину. Я плакала від розпачу та болю. Разом з нами плакав в труні і Паша. З його лівого ока постійно бігла сльоза. Ми її витирали, але син плакав і плакав, - сказала вона. - Я мало що пам'ятаю, адже випила багато заспокійливого і була не при собі. Бачила, що люди йшли з оберемками квітів. Усі несли троянди. Я й не знала, що в Кам'янці росте скільки троянд. Уся могила мого сина устелена ними".
Сусіди, які вийшли аби висловити своє співчуття, розповідали жінці, що бояться ходити цією вулицею, що матір підозрюваного збирає підписи людей, які б засвідчили, що її син є хорошим сім'янином.
"Сім'я вбивці мого сина не може бути нормальною. Хіба може людина так жорстоко вбити іншу людину, не маючи на це вагомих причин. Та навіть якби вони і були, це не привід для вбивства. Я теж сама виховувала сина. Але чому ж мій син боявся скривдити тварину, а цей нелюд підняв руку на мого сина", - каже жінка.
Життя без сина жінка не уявляє. Вона досі ходить по хаті і чекає, що син скоро прийде від своєї коханої або від друзів. Дівчина Павла написала в інтернеті на своїй сторінці: "Я не знаю як без тебе… рідний мій хлопчик… де шукати сили… я кохала, кохаю і завжди тебе кохатиму, Пашенятко моє...". Дівчина розповіла пані Оксані, що на останньому побаченні він кричав на всю вулицю, що кохає її. Ці слова стали останніми, які були між ними.
З міліції надійшов офіційний прес-реліз, підписаний старшим слідчим СВСУ УМВСУ в Хмельницькій області старшим лейтенантом Олександром Москальчуком: "Дев'ятого липня 2012 року близько третьої години в Кам'янці-Подільському на проїжджій частині однієї з вулиць мала місце подія в ході якої громадянин М., на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин із громадянином Т, який повертався до своєї домівки та проходив повз господарство громадянина М., переслідуючи мету навмисного заподіяння смерті, наніс численні удари руками та ногами в область голови громадянину Т. Внаслідок отриманих травм хлопець впав на землю, а громадянин М. здійснив не менше шести пострілів в хлопця з пневматичної зброї невстановленого зразка. Після цього громадянин М. перетягнув громадянина Т., який внаслідок отриманих тілесних ушкоджень перебував у безсвідомому стані, на подвір'я свого господарства, де його і залишив. Юнак внаслідок заподіяних тілесних ушкоджень помер.
За даним фактом відносно громадянина М. порушено кримінальну справу за фактом навмисного вбивства. Наразі громадянин М. затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання".
Особа, яка допомагала тягнути тіло Павла та вагітна дружина затриманого проходять в справі як свідки.
"Оскільки триває досудове слідство та проводиться ряд слідчих дій, подальше розголошення будь-яких обставин справи є не можливим", - відповіли правоохоронці.
Друзі та знайомі Павла Теплюка збирають по місту підписи під зверненням, яке адресоване міському голові Кам'янця-Подільського Михайлу Сімашкевичу та начальнику МВ УМВСУ Юрію Дахну, з проханням ретельно розслідувати це вбивство.

 

Ольга Омельченко , газета Фортеція,  www.fortecia.com  

Доопрацювала Надія Шестопал,  gazeta.ua

 
 

Коментарі:

ОЛЕГ 20.07.2012 17:45

Скоро буде сюжет у НАДЗВИЧАЙНИХ НОВИНАХ. 

ОЛЕГ 20.07.2012 17:43

Знайшли фото вбивці. Воно зараз "гуляє" по сторінках камянчан, які слідкують за ходом справи стосовно вбивства 19-річного юнака.  ТАМ все написано.  Без коментарів. 

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую