ye-logo.v1.2

Внутрішній джихад

Культура 3255

Гриць Семенчук: "Моя країна нагадує мені якусь гарячу мусульманську країну. Бо живемо у такий період, де кожен день як на війні, де треба знаходитися в окопі"

За тиждень з'явиться дебютна збірка 21-річного хмельницького поета Григорія Семенчука "Внутрішній джихад". Її представлять на фестивалі "Потяг до Яремчі". Книжку видав чернівецький поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ. Це перша збірка автора.
"Сюди увійшли тексти написані від 2006-го і до сьогодні, - каже Григорій. - В ісламі є поняття джихаду - священної війни з іновірцями. Також він означає внутрішню боротьбу мусульманина зі своїми пороками. У головному тексті збірки йдеться, що Україна — це не Євросоюз, а внутрішній джихад. Тобто моя країна нагадує мені якусь гарячу мусульманську країну. Бо живемо у такий період, де кожен день як на війні, де треба знаходитися в окопі".

Книжка вийде тиражем 500 примірників. Вона ілюстрована колажами івано-франківського письменника і художника Юрка Іздрика. Містить більше 70 текстів. У них можна впізнати атмосферу і описи багатьох міст. Найбільше уваги дісталося Львову, зізнається поет. Тут він живе і навчається на відділенні української філології Львівського університету.
"На музу не чекаю. Пишу постійно. Текст може бути прописаний, коли вистоявся у голові. На інтимну лірику швидше надихають не конкретні жінки, а сукупний образ. Хоча зараз пишу для однієї коханої. Першою музою був Володимир Сосюра. Його збірку мені подарувала шкільна вчителька. З того і почалося моє захоплення поезією". 

 Анна БАЛАКИР
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую