ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському розмалювали будинки

Культура 5900
Фото: автора

На кілька днів Кам’янець-Подільський перетворився на карнавал. Вулицями старого міста ходили натовпи молодих людей з оригінальними зачісками у яскравому одязі, на тротуарах сиділи музиканти і грали на гітарах, вуличні живописці розмальовували сірі похмурі будинки, лунала гучна музика...

Так проходив фестиваль музики та стріт-арту “RE$PUBLICA AntiMONEYfest”.
Головною складовою «Республіки», що відрізняє її від інших подібних фестивалів, є художня частина, яка розпочалася ще 10 вересня і завершилася в останній день фестивалю - 23 вересня. Протягом близько двох тижнів райтери (графіті-художники) з України, Іспанії, Польщі та Білорусі розмальовували будівлі загальною площею близько двох тисяч квадратних метрів. Мета цього проекту - перетворити занедбані будинки у художнє надбання Кам’янця-Подільського.
Як наголошують організатори фестивалю, цей проект є унікальним, оскільки не має аналогів ні в Україні, ні у пострадянському просторі. Поєднання ахітектури, що увійшла в історію старого Кам’янця-Подільського, та суперсучасного мистецтва графіті, вуличної культури та соціальної складової виділяє «Республіку» серед інших вітчизняних фестивалів.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую