ye-logo.v1.2

Хмельницький без гарячої води до початку опалювального сезону

Суспільство 3922
Хмельницький без води вже більше трьох тижнів. Фото ТСН
Хмельницький без води вже більше трьох тижнів. Фото ТСН

Найближчим часом ситуація в Хмельницькому з гарячою водою на краще не зміниться – держава так і не покрила різницю у тарифах. Хмельничанам радять дочекатися перших холодів, коли розпочнеться опалювальний сезон.

Мешканці Хмельницького вже більше трьох тижнів без води. Лише на День області та на свято міста пощастило скористатися гарячим душем. Ліміти газу «вибивали» як на міському, так і на обласному рівні. Наразі ніяких втішних прогнозів комунальники не дають. Єдине, що може заспокоїти, – чекати залишилося недовго, до початку опалювального сезону.
- Місто повністю готове, щоб розпочати опалювальний сезон. І технічний рівень, і стан розрахунків населення за спожите тепло це дозволяє, – каже перший заступник міського голови Олександр Вінніков. – Але необов’язково це буде 15 жовтня, все залежить від погодніх умов. Котельні запустимо тоді, коли температура повітря вдень буде нижче 8 градусів тепла.
Дочекатися відповіді на запитання стосовно подачі гарячої води від керівництва «Хмельницьктеплокомуненерго» цього тижня намагалася ініціативна група хмельничан. Люди вранці, 1 жовтня, прийшли під стіни підприємства, прихопивши із собою кілька відер холодної води та порожні тазики.
- Нехай вони теж спробують помитися у холодній воді! Куди ідуть наші гроші? Чому ми повинні страждати, якщо вчасно сплачуємо за послуги? – вигукували хмельничани.
До мітингуючих вийшли заступники директора «Хмельницьктеплокомуненерго» Світлана Остапюк та Володимир Ковбасюк.
- Підприємство не винне у тому, що держава не виділяє коштів, тим більше, що є борги ще за той рік, – десять мільйонів, – каже Світлана Остапюк.
Пікетували й «Хмельницькгаз».
- До нас також приходили з протестом, – каже працівник прес-служби «Хмельницькгазу» Леся Андрейко. – Люди принесли тазики і черпаки. Проте прийшли під час обідньої перерви, і хоч ми були готові їм роз’яснити, що діємо згідно Постанови Кабміну «Про визначення гарантованих постачальників природного газу», і це питання вирішується не на нашому рівні, вони не вимагали зустрічі з керівництвом. Одна жінка зайшла до мене, я їй все пояснила. Через сорок хвилин всі розійшлися.
У міськвиконкомі радять – треба загартовуватися. Обливання холодною водою – гарний спосіб профілактики застудних захворювань. 

Ірина ОВЧІННІКОВА, vsim.ua

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую