ye-logo.v1.2

ЕКСКЛЮЗИВ. Хмельницькі курсанти вирушили на кордон (ФОТО, ВІДЕО)

Євромайдан 12405

Понад три сотні курсантів старших курсів Національної академії прикордонної служби України сьогодні, 15 березня, вирушили на підсилення кордону на сході України.

Субота. Шоста ранку. На території академії гамірно: прикордонники пакують особисті речі, продукти, зібрані на Хмельницькому Майдані, та весь необхідний для життя провіант. Мовчазні керівники час від часу дають якісь вказівки, працівниці їдальні з тривогою спостерігають за усім, що відбувається, а по зовнішньому периметру території академії стоять батьки, рідні та близькі, які прийшли провести – кожен свого, рідного прикордонника на виконання безпосереднього обов’язку – захисту кордону.


«У кожної людини є момент істини. Момент істини сьогодні наступив і в нас. Ви зробили свідомий вибір, коли одягли на свої плечі погони курсантів Національної академії державної прикордонної служби України. Разом із погонами ви взяли на себе відповідальність за державу, за її кордони, народ і в цілому за Україну, – зазначив на шикуванні ректор академії Валерій Райко. – Академія зробила все для того, щоб підняти ваш рівень професіоналізму, щоб ви стали захисниками Вітчизни. Ми впевнені в кожному з вас, впевнені в тому, що усі завдання, які будуть визначені на кордоні України, будуть виконані».


Напутні слова ветерана-прикордонника, благословення священика, останні збори і… в дорогу.
За словами ректора академії Валерія Райка, особовий склад – 306 чоловік та 68 автомобілів – повністю готовий до виконання поставлених завдань і з честю їх виконає.


 

<

>

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую