ye-logo.v1.2

Самооборона «пішла по беспрєдєлу»?

Суспільство 11186

18 травня у Славуті місцеві підприємці «здали» кількох представників хмельницької самооборони правоохоронцям. Ті, нібито, на ринку вимагали від бізнесменів укласти якісь «незрозумілі угоди».

У штабі самооборони повідомили, що знають про цю ситуацію, але жодного погодження на виїзд керівництво не давало, та й потреби такої не було.
За словами чергового координатора Романа Криштофора, ввечері Юрій Луцюк, один із членів штабу, й справді просив зібрати на ранок кількох «бійців», щоб виїхати до Славути.
«Оскільки від вищого керівництва не було вказівки для формування групи на виїзд, ми це прохання проігнорували. Сьогодні ж дізналися, що кількох чоловік, які перебувають у прямому підпорядкуванні сотника Івана Кушніра, затримали правоохоронці у Славуті», – повідомив Роман.
У Славутському районному відділку міліції підтвердили цей факт.
«Факт такий справді має місце. Була заява від підприємців, зараз правоохоронці опитують як людей на ринку, так і представників самооборони. Що буде далі – невідомо. Може, поїдуть додому», – коротко відповів черговий по телефону.
Завтра в самообороні заплановані збори штабу, на яких, за словами Романа Криштофора, і будуть розбиратися у ситуації.
Нагадаємо, нещодавно керівник самооборони Юрій Смаль склав повноваження, бо «не погоджується з подальшим розвитком самооборони». Одним із "розвитків" екс-керівник назвав «господарські питання».
 

На фото: Юрій Луцюк (зліва) та Іван Кушнір.

Коментарі:

Саша Майстер 18.05.2014 21:56

Дівчатка, Альона і Оксана, а у вас, пробачте, звідки така точна і майже однакова інформація? Ви лобісти, ой пробачте,  юристи цих представників народного контролю? і вот я народ, але нікого не уповноважував контролювати щось, тим більше ринки, тим більше у славуті, від свого імені. То може у вас якісь є повноваження так детально пояснювати їхню поїздку? Чому ж тоді у самообороні не повідомили журналістам цієї інформації. Сподіваюся, що Єшка все таки написала б, якби їм повідомили

Оксана 18.05.2014 18:18

Самооборона дійсно виїздила до Славути за заявою директора місцевого ринку, який просив встановити справедливість, стосовно деяких підприємців, які понад 3 місяці не платять ринковий збір, а значить не мають права на здійснення торгівлі на цьому ринку. В заяві вказано, що на вимоги директора стосовно оплати підприємці погрожують йому фізичною розправою.
Тому представники самооборони поїхали юридично розібратись у ситуації, що склалась і врегулювати даний конфлікт між сторонами, а не укладати будь з ким якісь «незрозумілі угоди».

 На момент коли поступила заява керівник самооборони Данилевський В.М. був відсутній у штабі з поважних особистих причин. Тому рішення про виїзд було прийнято народним контролем самооборони під керівництвом Луцюка Ю.П., який особисто з трьома членами штабу виїхав в Славуту для врегулювання конфлікту (записано з його слів).

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую