ye-logo.v1.2

Після побиття губернатора Хмельниччини посипалися заяви

Політика 4630

Першими відреагували правоохоронці, за ними й сам Леонід Прус. Не забарилися й політичні партії та громадськість…

Контрреволюція, хуліганські дії, «бєспрєдєл», вакханалія, агресія, хаос, війна  як тільки не називали події останніх кількох днів, що розвивалися в обласній адміністрації, представники різних структур.
«У такий важкий для Батьківщини час деякі деструктивно налаштовані представники як політичних сил, так і певних громадських організацій вважають, що агресія, блокування роботи державних установ, хаос, що створюється під виглядом демократичних змін,  це саме ті методи, якими потрібно відстоювати свої інтереси. Я не лише як керівник правоохоронного органу, а в першу чергу як громадянин, хмельничанин, вважаю, що це злочин, провокація, фактично контрреволюція»,  заявив начальник УМВС України в Хмельницькій області, полковник міліції Олександр Розізнаний і додав, що міліція буде жорстко реагувати на будь-які злочинні прояви, спрямовані проти громадян, органів влади або на знищення державних засад.

Хуліганськими діями назвав своє побиття Леонід Прус. У зверненні, яке голова ОДА записав наступного після гарячих подій дня, він зазначив, що усе це є показом політичної боротьби і замовною акцією місцевої організації ВО «Свобода».
«Чому коли на Сході йдуть військові дії, а по всій Україні ведеться інформаційна війна, окремі представники місцевої «Свободи», в тому числі і міські депутати, діють не краще за сепаратистів на Сході?»  запитує у своєму зверненні Леонід Прус.

 

Однопартійці голови облдержадміністрації вважають, що все це «розхитування ситуації, яке призведе до сепаратизму», і займаються цим «політичні туристи».
«Ми просили представників «Свободи»: припиніть цю вакханалію, а вони сказали, що нічого не можуть вдіяти, це воля народу. Хоча для розуміння ситуації, всіх тих людей, які були задіяні, ми називаємо «політичними туристами». Вони курсують по всій області, скрізь де є акти непокори. Все почалося ще з представлення голови Ярмолинецької РДА, коли не допустили його до виконання своїх посадових обов’язків»,  заявив помічник нардепа Олександра Корнійчука Василь Куйдан. Події ж наступного дня ударівець називає попереджувальною акцією і зізнається, що ситуація таки вийшла з-під контролю. Але люди тримали себе в руках.
Ударівці також дорікнули «Свободі», що ті «навіть з Василем Ядухою (екс-голова ОДА  авт.) повелися обережно, хоча й потрощили приміщення».
Зовсім іншу офіційну позицію озвучила обласна організація ВО «Свобода». Дії активістів, серед яких не останню роль відігравали свободівці, вони називають «обуренням», а саме  реакцією на те, що голова ОДА відмовився підписати документи на подання про призначення Бориса Ткача керівником департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА.
«Наляканий посадовець втік від громади через вікно. В свою чергу люди звернулися до Президента України та Кабінету Міністрів з вимогою звільнити Леоніда Пруса. У відповідь на дії громади та активістів «ударівці» організували справжню «бандитську відповідь» і помсту. До 100 осіб, серед яких державні службовці від партії «УДАР», особи спортивної зовнішности, колишні активні «тітушки» з Кам’янця-Подільського увірвалися в кабінет першого заступника голови ОДА, одного з організаторів Революції гідности свободівця Олександра Симчишина. Вони нахабно перервали спілкування націоналіста з активістами громадських організацій та підприємцями ринків, які забезпечують українських військових бронежилетами та іншими засобами індивідуального захисту. Місцеві «тітушки», ударівці, а також колишні регіонали намагалися помститися націоналісту за Революцію гідности. Зловмисники застосовували брутальну лайку та фізичний тиск, аби свободівець Олександр Симчишин написав заяву на звільнення. Однак «тітушки», отримавши категоричну відмову, вивели націоналіста на вулицю до людей. Саме там і відбулося спілкування з громадою, яка цілковито підтримала свободівця, тож «тітушки» та ударівці були змушені розійтися»,  йдеться у зверненні ВО «Свободи».
Партійці також повідомили, що вони «обурені спробами влаштувати в області контрреволюцію із залученням до подій «тітушок» та держслужбовців і вимагають від правоохоронних органів негайно провести розслідування та дати належну оцінку діям зловмисників».
«Громада не допустить фальшу та брехні, жодна контрреволюція не пройде, як і не пройдуть вчорашні методи регіоналів,  заявляють свободівці.
Не промовчали й громадські організації. Громадська ініціатива «Третя українська республіка» вважає, що усі події 2 та 3 липня – це з’ясування політичних стосунків кулаками, які «опускають рівень державної влади, як в народі прийнято називати, нижче плінтусу».
«Російське телебачення транслює кадри хуліганських розборок між нещодавніми соратниками Євромайдану і називає це нелегітимністю влади та повстанням проти неї народу. Доморощені політикани показують приклад неспокійному Сходу країни, що можна робити з місцевою владою, коли навіть у спокійному Хмельницькому її «б’ють по пиці». Ми наполягаємо на негайному припиненні цього «беспрєдєлу» всіма політичними сторонами конфлікту. А патріотам України – застосувати свої сили у реальному служінні нації, а не дискредитації української влади та здобутків Революції Гідності»,  йдеться у заяві громадської ініціативи. 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую