ye-logo.v1.2

Із війська українського - до війська Господнього (ФОТО)

Суспільство 6147

16 липня Хмельницький попрощався ще з одним героєм, який загинув на сході України під час антитерористичної операції.

44-річний Павло Дияк, прапорщик Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, загинув 12 липня неподалік від населеного пункту Маринівка, що на Донеччині.
Цього тижня рідні готувалися зустрічати Павла Дияка, який упродовж п'ятьох місяців знаходився в зоні АТО. Натомість їм довелося його ховати.
Як розповів, прощаючись із загиблим, ректор Національної академії Валерій Райко, Павло загинув, рятуючи життя кількох офіцерів та прапорщиків. Машина, в якій вони їхали, перевернулася, і людям загрожувала вірна смерть. Павло разом з товаришем по службі врятував їх, але сам підірвався на фугасній міні. Тоді ж поранення отримали ще дев’ять прикордонників.
У Павла залишилося дві доньки: старша закінчила школу, молодша  другий клас, батько, дружина і молодший брат. Мати померла сім років тому.
“Павло поїхав на кордон ще у березні,   розповідають сусіди загиблого.  Як був перший набір, і курсанти академії поїхали на Схід, він повіз їх та так і залишився добровольцем. Він був водієм БТР, а кажуть, що таких там дуже мало. Тож він там був усі п'ять місяців”.
“То була дуже гарна родина,  каже сусідка Станіслава Альфонівна.  Дружина Павла казала, що він телефонував при першій можливості, навіть о четвертій ранку. І тоді прокидалися всі домашні  всі хотіли почути його голос і сказати, як вони його люблять і чекають. В минулу суботу Павло зателефонував і сказав : “Через тиждень нас будуть міняти. Зустрічайте”.
Того ж дня дивлюся телевізор, і в новинах розказують про те, що на міні підірвався БТР. Показали відео  лише шматки металу. Думаю, знову чиїсь діти загинули. А в неділю вранці дізналася, що то наш Паша...
Привезли його у вівторок увечері. Я почула страшний крик... і сама почала кричати”.
Попрощатися з Павлом Дияком прийшли сотні хмельничан. Ховали героя в закритій домовині. Сусіди кажуть, що рідним порадили її не відкривати, бо міна розірвалася саме на тому місці, де сидів Павло. Офіцер, який був поряд, залишився цілим, але отримав важке поранення і дорогою до лікарні помер.
“Павло не помер,  казав, прощаючись із загиблим на кладовищі ректор Національної академії Валерій Райко,  а перемістився у військо Господнє, став в один ряд з такими ж героями, які віддали життя за Україну. І ми на прикладі його життя, на прикладі всіх, хто пішов, захищаючи батьківщину, будемо вчити своїх курсантів, яким повинен бути офіцер України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую