ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському 300 майбутніх молодших лейтенантів запасу приступили до ротних тактико-спеціальних навчань

Суспільство 3716
Фото: Регіональний медіа-центр Міноборони України.

Сьогодні, 21 липня, в рамках заключного місячного польового вишколу 300 майбутніх молодших лейтенантів запасу кафедри військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, приступили до ротних тактико-спеціальних навчань.

 Завідувач кафедри кандидат технічних наук, доцент, полковник запасу Сергій Мальченко підкреслив, що усі курсанти, які вдало пройдуть практичні випробування полігоном і успішно складуть Державні іспити 2 серпня 2014 року візьмуть участь в урочистому ритуалі складання Військової Присяги на вірність Українському народові.
- Ми випускаємо курсантів за чотирма військово-обліковими спеціальностями: бойове застосування інженерно-саперних (інженерних) з’єднань, військових частин (підрозділів); бойове застосування понтонно-мостових та переправно-десантних з'єднань, військових частин (підрозділів); експлуатація та ремонт інженерного озброєння; експлуатація та ремонт інженерних електротехнічних засобів, - констатував полковник запасу Сергій Мальченко.
На військовій кафедрі загалом навчається близько 1000 юнаків і дівчат з шістнадцяти вищих навчальних закладів, розташованих у Хмельницькій, Чернівецькій, Тернопільській, Вінницькій, Житомирській та Івано-Франківській областях.
Професор кафедри, кандидат військових наук, полковник запасу Ігор Ментус у своє чергу додав, що усі 300 курсантів випускного курсу вже пройшли етап індивідуальної військової підготовки, де діяли у складі розрахунків і відділень. Фінальною крапкою випробувань полігоном стануть ротні тактико-спеціальні навчання.
- Під час ротних тактико-спеціальних навчань наші курсанти закріплять отримані теоретичні і практичні знання та навички у командуванні взводом і ротою, - підкреслив полковник запасу Ігор Ментус і додав, що саме ротні навчання будуть вінцем заключного польового збору.

 

Андрій АГЄЄВ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую