ye-logo.v1.2

У Хмельницькому вуличні баскетболісти розіграли між собою кубок (ВІДЕО)

Спорт 2193

Вп’яте у нашому місті пройшов відбірковий турнір Української стрітбольної ліги - «Illichivske Streetball Cup».

Поборотися за право потрапити до фіналу Української стрітбольної ліги у Хмельницькому зібралися 42 команди.

«Ми очікували більшої кількості команд, але, мабуть, через ситуацію в країні дехто вирішив не брати участь в турнірі, - розповідає організатор «Illichivske Streetball Cup» Роман Гурницький. – До нас приїхали команди практично з усього західного регіону. Є і любителі баскетболу, є і професіонали.»

Організатори відзначають, що з року в рік їм вдається підтримувати високий рівень турніру, проте додають, що хотіли б бачити і команди з центральних областей України. А тим часом нарівні із хлопцями змагаються і дівчата. Зокрема команда «Западенські няшки» зуміла пробитися до чвертьфіналу.

«У нашій підгрупі ми посіли друге місце, обіграли суперника в 1/8 фіналу, але програли у чвертфьіналі, - каже гравець «Западенських няшок» Лариса Стадник. – Насправді проти хлопців важко фізично грати, адже вони сильніші, витриваліші і вище стрибають. Хоча ми старалися, можливо, десь нечисто грали, але таке вони нам пробачали. Для нашого міста це дуже добре, що є такий турнір. У нас багато перспективних хлопців та дівчат, потрібно лише ними займатися.»

До півфіналу «Illichivske Streetball Cup» потрапили дві хмельницькі команди «Чорні пантери» та «Angry birds», а також «Шарашкіна контора» з Кам’янця-Подільського і рівненський «Лавісс». У цьому квартеті сильнішими виявилися рівняни, які у фіналі обіграли кам’янчан. А от у матчі за третє місце «пантери» поступилися «пташкам».

«Стрітбол такий вид спорту, що ти можеш як виграти у будь-якої команди, так і програти. До прикладу, у першій грі ми «посипалися», але потім зібралися та лише вигравали, - ділиться враженнями бронзовий призер чемпіонату Світу зі стрітболу 2012 року у складі збірної України, гравець команди «Лавісс» Дмитро Неволін. – Турнір у Хмельницькому відрізняється тим, що тут дуже хороша організація та підбір суддів. Вистачає і молодих гравців досить непоганого рівня.»
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую