ye-logo.v1.2

У Полонському районі виявили розкрадачів лісу

Кримінал 2630
Фото: lesovod.org.ua

У вчинені злочину підозрюють і посадових осіб комунального підприємства.

У Полонському районі правоохоронці зупинили три вантажівки, які на замовлення житомирських підприємців перевозили 15 кубометрів дубу та 11,7 кубометра сосни. Загальна вартість деревини сягнула 48 тисяч гривень. Її порізали та відвантажили з лісових кварталів поблизу села Велика Березна Полонського району.
“На момент перевірки водії пред’явили документи на вантаж, які начебто підтверджували оплату лісової продукції, придбаної в місцевому комунальному підприємстві, - пояснює речник обласного управління міліції Олег Поворознюк. - Вказана продукція була відпущена з кварталу головним інженером підприємства, про що свідчили підписи в ордерах на відпуск лісу. Але під час проведення зустрічної перевірки в бухгалтерії вищезгаданого комунального підприємства з’ясувалося, що будь-які документи на відвантаження лісу та оплату коштів за нього відсутні.”
Полонський райвідділ міліції розпочав кримінальне провадження за частиною другою статті 191 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Покарання передбачає обмеження волі до п'яти років, ув'язнення на такий самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.
З бухгалтерії комунального підприємства правоохоронці вилучили бухгалтерські документи, проводиться досудове розслідування. За оперативною інформацією, не виключено, що посадові особи вказаного КП протягом поточного року викрали лісу на близько двох мільйонів гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую