ye-logo.v1.2

Люди звинувачують «Сварог Вест Груп» у крадіжці землі

Суспільство 4141
fedpress.ru
Фото: fedpress.ru

Представники більш ніж з п’яти сіл Красилівського району звернулись до голови ОДА за допомогою.

Агрокорпорація «Сварог Вест Груп» придбала збанкрутіле фермерське товариство, яке орендувало землі у цих селян. Вони впевнені, що агрохолдинг тепер незаконно обробляє їхні поля, бо жодного договору вони з ним не підписували. Люди кажуть, влада і міліція на стороні корпорації, тому допомоги чекати нема від кого.
«Ми не хочемо мати нічого спільного зі «Сварогом». За оренду нам нічого не платять, не дають ні зерна, ні соломи. Уже вкотре скаржимось, але нічого не змінюється», — скаржиться пенсіонер Василь Беспальчук.
За словами селянина, деякі договори про оренду взагалі підроблені. Тому люди з різних сіл об’єдналися і шукають допомоги, де тільки можуть. Натомість влада лише годує обіцянками, що у всьому розбереться.
«Поля обробляють без дозволу людей, а за оренду нічого не платять. Ми зверталися до суду, тяганина триває більше року, а «Сварог Вест Груп» збирає урожай з нашої землі», — розповідає Оксана Левій з села Хотьківці.
Якщо факт підробки договорів про оренду підтвердиться, винні нестимуть кримінальну відповідальність.
«Ми намагатимемось вирішувати ситуацію мирним шляхом, будемо проводити роз’яснювальну роботу. Найближчими днями поїдемо у район, перевіримо, що там відбувається, переглянемо документи», — каже заступник начальника управління громадської безпеки Тарас Гуменюк.
Тим часом селяни вже знайшли іншого орендатора, який справно платитиме за їхню землю, яку вони хочуть повернути.
 

Автор Галина МЕЛЬНИК

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую