ye-logo.v1.2

В Хмельницькому навчатимуть розписувати яворівські іграшки

4356
Фото: sami.nashlviv.com

В обласному художньому музеї проведуть майстер-клас «Яворівська дерев'яна іграшка-забавка: традиції і сьогодення».

В Хмельницькому обласному художньому музеї у рамках проекту Миколи Малишка «До Дерева» проведуть майстер-клас «Яворівська дерев'яна іграшка-забавка: традиції і сьогодення». Усі бажаючі матимуть можливість власноруч розписати іграшки традиційним яворівським розписом – «вербівкою» (всі малюнки, а це квіти й листочки, виконуються у вигляді вербових гілок). Яворівська забавка — це унікальний випадок у народному декоративному мистецтві України. Іграшки, зазвичай, майструються з осики (здавна вважається, що вона має властивість відганяти усе лихе). Для розпису ще на зорі Яворівської забавки використовувалося три кольори: зелений — символізує траву та листя, червоний — плоди та ягоди, синій — небо та воду. А на початку 20 століття почав використовуватися четвертий колір — жовтий (сонце).
Яворівські забавки не шкодять здоров'ю дітей. А все завдяки тому, що вони зроблені виключно з деревини, а розписуються лише безпечними акриловими фарбами, які прийшли на заміну рослинним барвникам.
Все, що вам необхідно – це придбати заготовку, вартість якої від 10 до 30 гривень, купити вхідний квиток до музею (5 гривень для дорослих і 3 гривні для дітей) та бажання працювати.
Майстер-клас покажуть 26 вересня об 11.00.
Навчатимуть — Галина Шумило та Семен Тлустий.
Набір груп проводиться за попереднім записом: +380679270388. 

Коментарі:

Petr 24.09.2014 00:49

В Олешині люди можуть залишитись без пасовища

qwe

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую