ye-logo.v1.2

У Хмельницькому з'явиться будка для обміну книжками

Суспільство 5231

Молоді активісти розвивають буккросинг у нашому місті.

Буккросинг - хобі та громадський рух, коли людина, прочитавши книгу, залишає її у громадському місці (парк, кафе, поїзд) для того, щоб інша, випадкова, людина могла її знайти та прочитати, і так далі. У багатьох містах світу почали з'являтися спеціальні шафи чи будки, щоб зробити процес обміну книжками зручнішим. Подібна будка має з'явитися і в Хмельницькому.
“Вже є ескіз будки, шукаємо підприємця, який її виготовить. Хочемо розфарбувати її у патріотичні кольори та встановити в центрі міста, наприклад, на Проскурівській. Але справа затягується через бюрократичні моменти: для цього потрібно зібрати численні документи”, - розповідає один із реалізаторів проекту Андрій Іваницький.
Зараз триває збір книг для заповнення шафи. У закладах міста стоять скриньки, куди усі охочі можуть приносити книги, як художні, так і наукові. Наразі скриньки вже є у “Шоколадній майстерні” (вул. Проскурівська 33), “M-Cafe” (вул. Проскурівська, 44), тайм-кафе “Clever Club” (вул. Подільська, 85). Також долучитися до проекту можна через офіційну сторінку vk.com/book_km чи за телефоном (067) 269-63-77.

Макет хмельницької книжкової шафи.
Проектом зацікавилися бібліотеки Хмельницького та одне з львівських видавництв.
“Можливо, встановимо код на дверцята, який буде у вільному доступі на нашій сторінці в інтернеті. Кожен буде самостійно відкривати шафу, брати книжку, яка припала до вподоби, і ставити навзамін свою”, - розповідає Андрій.
Людини, яка стежитиме за порядком у книжковій шафі, не буде, її збереженість та дбайливе ставлення до книг буде на совісті хмельничан.
“Сподіваємося, що такий проект наблизить нас до європейських цінностей, дозволить підвищити рівень особистого розвитку, відірве людей від комп'ютерів і телевізорів, заохотить до читання і відпочинку на вулиці”, - каже Андрій Іваницький.
Подібні книжкові шафки є у Кам'янці-Подільському та у Львові.
Ксенія ЖУЖА.

Коментарі:

Petr 24.09.2014 01:05

В Олешині люди можуть залишитись без пасовища

xzc11sd

Petr 22.09.2014 23:58

1..

В Олешині люди можуть залишитись без пасовища

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую