ye-logo.v1.2

Аматорський театр “Дзеркало” презентував виставу, присвячену Хмельницькому

Культура 3160
Фото: надане театром

Вірші для неї писали самі актори.

Актори молодіжного театру “Дзеркало” поставили під керівництвом нового режисера Дмитра Гусакова першу виставу. Нею стала робота “Шляхами міста”, присвячена Хмельницькому.
“Ми намагалися дослідити місце людини у місті та роль міста у житті людини, - розповідає Дмитро Гусаков. - Актори серйозно поставилися до цієї роботи. Одна актриса, Анна Мазур, спеціально написала вірш для вистави, інша, Ірина Подгурська, — монолог-сповідь”.


Також у виставі звучить вірш студентки гуманітарно-педагогічної академії Анастасії Лукій та відомого українського поета Сергія Жадана.
Вірші вдало доповнювали музика та пластика. Остання сцена, де актори у темряві граються ліхтариками під пісню Олени Камбурової “Я хотела бы жить с вами в маленьком городе” (вірш Марини Цвєтаєва), викликала у залі бурхливі оплески.


Проста та щира, емоційна й тепла, вистава навіювала хмельничанам роздуми про рідне місто, його затишні дворики і сквери, галасливий ринок і шумний вокзал, осінні вулиці та зливи... А під час монологу про місто Ірини Подгурської у її ж виконанні в очах багатьох глядачів стояли сльози.


Цілком можливо, що після перегляду вистави патріоти свого міста полюбили його ще більше, а ті, кому байдуже, замислилися над тим, яке все-таке місце Проскурову-Хмельницькому відведено у їхньому житті.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую