ye-logo.v1.2

За “вишиванкову” дорогу у Кам'янці-Подільському оштрафують начальника департаменту ЖКГ

Суспільство 5119
Фото: kam-pod.gov.ua

Креативність кам'янець-подільських комунальників не сподобалася Державтоінспекції.

Ідея «вишити» хрестиком одне із перехресть у Кам'янці-Подільському народилась у місцевому департаменті Житлово-комунального господарства. Проте її не оцінили в обласному управлінні Державтоінспекції, мовляв, порушили закон.
“За частиною першою статті 140 Кодексу України про адміністративні правопорушення був складений адміністративний протокол (передбачений штраф до 1360 гривень, - прим. автор) на директора Департаменту ЖКГ Андрія Бабчинського, а також винесено припис на усунення недоліків”, - розповідає інспектор обласного управління Державтоінспекції Андрій Лужняк.
У дорожній міліції своє рішення пояснюють тим, що така розмітка не відповідає законодавству і може призвести до нещасного випадку.
“Ніхто не проти патріотичних проявів, проте є норми закону, які потрібно виконувати. Розмітка не відповідає вимогам ДСТУ і правилам дорожнього руху. Якщо станеться ДТП, винний може просто уникнути відповідальності. Окрім того, така розмітка відволікатиме водіїв і це також сприятиме зростанню аварійності на дорозі”, - пояснює Андрій Лужняк.
Відповідно до припису, директорові департаменту житлово-комунального господарства Андрію Бабчинському потрібно до 7 жовтня виправити розмітку на перехресті, в іншому разі проти нього складуть адміністративний протокол за статтею 188 з позначкою 28 - невиконання законних вимог посадових осіб відповідних підрозділів Міністерства внутрішніх справ України, що забезпечують безпеку дорожнього руху. Штраф — до 340 гривень. Повторне ігнорування вимог ДАІ призведе до ще одного адмінпротоколу за цією ж статтею та звернення даішників в органи прокуратури.

Коментарі:

Колоднюк Сергей 02.10.2014 16:32

згоден

Микола Ткачук 02.10.2014 10:07

На звичайних зебрах водії, обпившись кефіру (0,4 проміле в крові), збивають людей і потім їх відмазують слідчі, ДАІ, експерти, славні українські суди з врученням в залі суду водійських прав!!! ГАНЬБА! Якщо навіть і не те, що треба приукрасив, то хіба не можна просто подзвонити до "порушника патріота" і заставити змити. Давай зразу штрафувати. Найшов де зірочку заробляти. Я уявляю як цей чиновник - даішнік в душі відноситься до України!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую