ye-logo.v1.2

«Патріоти України» збирають допомогу для хмельничан у зоні АТО

Суспільство 1733
Фото: Дмитра Скрипника

Благодійному фонду потрібні волонтери у Хмельницькому.

 Благодійний фонд «Патріоти України» у Хмельницькому запрацював відносно нещодавно, проте його волонтери уже напам’ять знають дорогу у зону проведення антитерористичної операції та до українських військових частин, які наразі боронять Україну на Сході.
«Скільки було поїздок та переданої допомоги нашим солдатам, важко порахувати. Волонтери спершу їздили окремо, намагалися допомагати власними силами, але з кінця серпня об’єдналися у благодійний фонд «Патріоти України». Усю допомогу ми передаємо особисто у руки військовим і працюємо під замовлення. До прикладу, солдату потрібні певні речі ми записуємо, що саме необхідне, повертаємося зі списком у Хмельницькому, купуємо та відвозимо і передаємо конкретній людині», - пояснює волонтер благодійного фонду «Патріоти України» Сергій Кисельов.
Перелік військових частин, яким допомагають «патріоти», великий: хмельницькі спецпризначенці, «безпілотники» та автомобільна санітарна рота, 1-а танкова бригада, 128-а горно-піхотна бригада, батальйон «Київ-2», прикордонники та 95-й аеромобільна бригада.
«Ми не обмежуємося лише цими військовими частинами. Виходить так, що, коли приїздимо до одних, то заодно намагаємося допомогти й іншим. У зону проведення АТО їздимо один раз на тиждень, все веземо самі. У військових зараз велика проблема з теплим одягом, а у нас – з волонтерами. Просто катастрофічно не вистачає рук. Тому, якщо хтось має бажання допомогти військовим, виділивши одну-дві години на день для роботи у благодійному фонді, запрошуємо до нас», - розповідає Сергій Кисельов.
Уже у середу, 22 жовтня, волонтери благодійного фонду «Патріоти України» знову вирушають у зону проведення АТО.
«Ми дуже мало веземо продуктів харчування. В основному купуємо дороговартісні речі: приціли, ножі, тактичні окуляри, спальні мішки, одяг. Закликаємо хмельничан приєднатися. Спільно можна зробити набагато більше. Гривня від кожного і нашим військовим можна придбати допомоги на 250 тисяч гривень. Саме у такий спосіб і збираються великі кошти», - запевняє волонтер.

Наразі українським військовим у зоні АТО необхідні:
1. зимові спальні мішки,
2. термобілизна,
3. флісові кофти,
4. перчатки,
5. шапки,
6. зимові берці,
7. непромокаюча форма,
8. дощовики,
9. тактичні окуляри та перчатки,
10. наколінники та налокітники,
11. тактичні окуляри,
12. тактичні рюкзаки,
13. шоломи,
14. бронежилети,
15. шкарпетки,
16. футболки,
17. волонтери.

Обласний благодійний фонд «Патріоти України» знаходиться за адресою: м. Хмельницький, вулиця Вайсера 17/2, (приміщення Мінімаркету, третій поверх), кімната 305, телефон: (098)-325-85-95.

Рахунок обласного благодійного фонду «Патріоти України»
Укрексімбанк: рахунок №26004017023842
ЄДРПОУ 39432655, МФО 315609.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую