ye-logo.v1.2

Польські спостерігачі: голоси намагаються купити за 300-400 гривень

Вибори 2533
Фото: Дмитра СКРИПНИКА

Міжнародна місія відвідує міста 191-го виборчого округу.

За останні кілька днів міжнародні спостерігачі від Республіки Польща відвідали чотири райони, що відносяться до 191-го виборчого округу, а саме: Летичівський, Деражнянський, Старокостянтинівський та Старосинявський. Там вони спілкувалися з представниками місцевої влади, міліції, представниками місцевих кандидатів та мали неформальне спілкування із місцевими мешканцями.
«Ми маємо інформацію про непрямий підкуп громадян: купівлю хустинок для жінок, солодощів для дітей, організацію цирку для них. Також кандидати встановлюють вікна у школах, облаштовують дитячі майданчики», - розповідає офіційний спостерігач від Республіки Польща Пьотр Юзеф Вєнцик.
Також спостерігачі отримали неофіційну інформацію від людей про спроби прямого підкупу.
«Люди отримували пропозицію продати голос на виборах за 300-400 гривень, - розповідає пан Пьотр. - Ця інформація не є підтвердженою, але ми робимо усе, щоб отримати докази».
На думку спостерігача, найбільший сплеск активності хабарників відбуватиметься у день виборів. Та, порівняно із попереднім приїздом (Пьотр Юзеф Вєнцик був спостерігачем на парламентських виборах 2012 року), ситуація в Україні покращується.
«Кандидати зважають на те, що за ними спостерігають, - каже Пьотр Юзеф Вєнцик. - Наші представники у день виборів будуть відвідувати різні дільниці, будуть присутні на підрахунку голосів».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую