ye-logo.v1.2

На хмельницькій митниці спростили оформлення іноземної “гуманітарки” для військових

Суспільство 2200
Фото: ukurier.gov.ua

Тепер допомога з-за кордону швидше доїде у зону АТО.

Впродовж січня-жовтня 2014 року до благодійних організацій Хмельниччини надійшло 220 тисяч тонн гуманітарних вантажів. Як повідомляють митники області, загальна сума ввезених товарів становить понад чотири мільярди гривень.
“Більше половини “гуманітарки” на територію Хмельницької області передають донори з Німеччини. В основному, це медичне обладнання, текстильні вироби домашнього вжитку, різноманітні меблі та товари для дітей. Також благодійні організації області отримують допомогу від Польщі, Нідерландів, Швейцарії, Норвегії, Литви”, - йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби Хмельницької області.
На період проведення антитерористичної операції митне оформлення іноземної “гуманітарки” для потреб АТО спрощується. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів №566 від 08.10.2014 року, пропуск через митний кордон України, декларування та митне оформлення гуманітарного товару, який надається іншими державами, здійснюється без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Тобто гуманітарний вантаж не проходить санітарний, ветеринарний, фітосанітарний, радіологічний та екологічний контроль.
Митники наголошують, що завдяки налагодженій співпраці суміжних служб, які задіяні в митному оформленні товарів для потреб АТО, узгоджено перелік підприємств і митних складів, які здійснюють безкоштовне декларування гуманітарних товарів та надають місця для зберігання і оформлення гуманітарної допомоги.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую