ye-logo.v1.2

В Хмельницькому вперше проходить виставка фіалок «Сенполія Захід» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

9282
Фото: автора

Всього в експозиції представлено близько 400 сортів найрізноманітніших форм і відтінків цих розкішних квітів. Усі вони з приватних колекцій тернопільских колекціонерів.

Упродовж чотирьох діб — з 30 жовтня по 2 листопада — в приміщенні Хмельницького обласного літературного музею (вул. Грушевського, 68) проходитиме виставка узамбарських фіалок, яку привезла у наше місто тернопілька громадська організація любителів фіалок-сенполій Клуб «Сенполія Захід». Подібна виставка представлена у нашому місті вперше, тоді як мішканці інших міст України вже мали змогу насолоджуватися цією красою. Адже клуб любителів фіалок існує вже понад три роки і за цей час об'їздив мало не весь Захід нашої країни.
Перше, що кидається у вічі, коли переступаєш поріг виставкової зали, це квіти найдивовижніших забарвлень, форм і розмірів. Особливо вражаюче виглядають фіалки-«фентезі», в яких квіти із плямами, крапочками, смужками одного кольору на фоні іншого. Також неймовірні фіалки-химери зі смугастим забарвленням квітів та фіалки-«міні». Всі вони сортові. А які назви! «Водяний», «Зелена троянда», «Зефир», «Рожева пантера», «Любов та голуби»... Загалом п'ять тернопільських колекціонерів сенполій привезли понад 400 сортів цих неймовірно красивих рослин із бархатистим листям і ніжними квітками.

«Ці квіти давно здобули любов за різноманітність сортів, декоративність і невибагливість, — каже куратор виставки та голова клубу «Сенполія Захід» Зоя Герасимчук. — Особисто я вирощую сенполії вже понад 15 років й нині у мене в квартирі близьку тисячі рослин! Фіалки не лише моє хобі. Це моє життя! Сенполії у всій красі, вирощені в любові, не залишать нікого байдужими. Наш клуб ставить за мету поширювати та популяризувати ці рослини, проводити культурно-просвітницьку роботу щодо вирощування та догляду за ними. І справа наша чим далі набирає обертів. Любителів фіалок стає все більше та більше!».

Виставка не безкоштовна. Вхід коштує 10 гривень, а для пенсіонерів та студентів — 5 гривень. За ці гроші ви не лише матимете можливість насолодитися фантастичним калейдоскопом барв. Всі бажаючі зможуть придбати квітку, яка припала до душі, та задарма отримати консультацію по розведенню цих чарівних квітів. Час відвідування: з 9.00 до 18.00.

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую