ye-logo.v1.2

Хмельничан запрошують на вечір балету

Культура 2735
Фото: з архіву театру

Театр ім. Старицького готує грандіозне танцювальне дійство, приурочене до ювілею головного балетмейстера театру Олександра Шиманського.

У Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького відбудеться вечір балету «Планета кохання». Дійство приурочене до ювілею заслуженого артиста України, головного балетмейстера театру Олександра Шиманського. Він майже 30 років очолює трупу артистів балету у театрі.
Хмельничани побачать різноманітні танцювальні номери: від класичного балету до танців народів світу і театралізованих мініатюр. Артисти виконуватимуть дуети Ромео і Джульєтти, Есмеральди і Квазімодо, іспанське фламенко, угорський чардаш, східний і циганський танці та багато іншого.
«Приходьте, отримаєте море задоволення, - переконує Олександр Шиманський. - Буде дуже різноманітна і цікава програма. Кожен номер — це не просто танець, а хореографічна мініатюра з сюжетною лінією».
Вечір балету «Планета кохання» відбудеться у неділю, 30 листопада. Початок о 18.30.
Вперше вечір балету у театрі Старицького (тоді ще Петровського) відбувся у 1986 році. Тоді яскраве дійство за участю восьми артистів балету, серед яких була і знаменита хмельницька балерина Марина Кірєєва (у листопаді цього року їй виповнилося б 50 років, та балерина не дожила до ювілею кілька місяців — прим. авт.), викликало у місті справжній фурор. Танцював і сам балетмейстер.
У сучасному вечорі балету, який зберіг історичну назву, буде кілька номерів, які виконувала Марина Кірєєва, задіє балетмейстер і її костюми. Та більша частини програми — зовсім нові номери.
До речі, на наступний театральний сезон Олександр Шиманський має грандіозний задум — постановку повноцінного балету «Есмеральда». У ньому візьмуть участь не лише артисти театру, а й діти, котрі займаються у танцювальній студії при театрі, а також студенти гуманітарно-педагогічної академії, які навчаються на хореографічному відділенні.

Читайте також, як за тиждень театр ім. Старицького показав 24 вистави у райцентрах Хмельницької області.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую