ye-logo.v1.2

Подарунок на ювілей області – 5 гривень

Економіка 3254
Фото: obozrevatel.com

Нацбанк вводить в обіг нові пам’ятні монети.

Національний банк, продовжуючи серію “Області України”, сьогодні, 25 листопада 2014 року, вводить в обіг пам’ятні монети “75 років Волинській області”, “75 років Рівненській області”, “75 років Тернопільській області”, “75 років Львівській області” та “75 років Івано-Франківській області”, номіналом 5 гривень.
За інформацією прес-служби управління НБУ у Хмельницькій області, монети відкарбовано з використанням сучасних технологій виготовлення біметалевих монет. Їхній діаметр – 28 міліметрів, маса – 9,4 грама, тираж – 20 000 штук.
На аверсі монет розміщено: угорі малий Державний Герб України, по колу написи: “Національний Банк України” (угорі), “П’ять гривень” (унизу), праворуч – логотип Монетного двору Національного банку України; у центрі – композиція, різна залежно від області. На реверсі монети зображено герб і назву області, дату її заснування. Скульптори - Володимир Атаманчук та Святослав Іваненко.
“Усі охочі можуть купити таку монету, щоб поповнити власну колекцію, також вона може стати гарним подарунком. Оскільки монети пам’ятні, то справжня вартість їхня більша від номінальної”, - пояснює керівник прес-служби Управління Національного банку України у Хмельницькій області Таїса Статкевич.
За її словами, хмельничани можуть придбати монети в обласному Управлінні Нацбанку на вулиці Володимирській, 91 або у місцевих банках. Вартість однієї - 25 гривень.
Ювілейні монети є дійсним платіжним засобом і прийматимуться за номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую