ye-logo.v1.2

Останнє, що він сказав: “Хлопці, відходьте, я вас прикрию”

Суспільство 6238
Фото: kray-kp.org.ua

Сергій Клименко, який загинув у селі Кримське на Луганщині, врятував 18 своїх бойових товаришів.

Учасник антитерористичної операції Сергій Клименко героїчно загинув 14 листопада у бойовій машині під час наступу диверсійної групи поблизу села Кримське Новоайдарівського району Луганської області. Як згадують його військові побратими, Сергій вирішив, не роздумуючи, пожертвувати собою заради порятунку інших. Перебуваючи у БМП, чоловік прикривав відхід товаришів, та ракета протитанкової установки влучила прямісінько в машину. Останнє, що він сказав: “Хлопці, відходьте, я вас прикрию”.
До Збройних Сил України Сергія Клименка мобілізували у вересні. Родичі кажуть, хоч і не пішов добровольцем, та мав велике бажання боронити рідну землю. У складі Яворівської 24 механізованої бригади ім.Данила Галицького спочатку чоловіка відправили на Харківщину у місто Чугуїв, потім — під Лисичанськ Луганської області. У зоні АТО він служив водієм-механіком БМП-2.
“Сергій був доброю і чуйною людиною, завжди приходив на допомогу. Він ніколи нікого не ображав, відрізнявся скромністю. Усе життя прожив у рідному селі Калачківці ва Кам’янеччині, працював трактористом, — розповідає двоюрідна сестра загиблого бійця Оксана Гаврищук.
Жінка каже, по телефону Сергій розповідав, що вони з хлопцями перебували у відкритому полі, і цілий тиждень їх обстрілювали з “Градів”. Коли ж почали відступати, вирішив залишитись.
“Командир його телефонував, казав, що Сергій загинув як герой, 18 людей врятувалися завдяки йому”, — згадує Оксана Миколаївна.
Похоронили Сергія Клименка 20 листопада у рідних Калачківцях. Провели в останню путь Героя по-військовому. Вдома залишились згорьовані батьки, рідні брат і сестра.
“Він був таким добрим і чуйним... Ніколи не могла б і уявити, що йому доведеться воювати, а тим більше — загинути на війні. Для нас він герой”, - каже Оксана Гаврищук.

 


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую