ye-logo.v1.2

Подолян запрошують долучитися до створення архіву Майдану

Суспільство 2006
Фото: espreso.tv

Для цього потрібно зняти відео із найцікавішими спогадами.

До першої річниці початку Євромайдану Український інститут національної пам’яті запрошує усіх охочих взяти участь в акції “Запиши найцікавіший спогад про Майдан”. Адже саме від нас залежить, що залишиться в пам’яті майбутніх поколінь. І потрібно зафіксувати, зберегти дорогоцінні факти, емоції та переживання.
Аби стати учасником акції, необхідно зняти коротке відео (до 5 хвилин) із учасником подій зими 2013–2014 років або ж записати свою розповідь із найцікавішим, на вашу думку, спогадом про Майдан. Відео потрібно відіслати Українському інституту національної пам’яті, заповнивши анкету. Кінцевий термін: 19 грудня 2014 року. Усі відео увійдуть до архіву Майдану.
Як повідомляє прес-служба Міністерства культури України, “Майдан: усна історія” – проект Українського інституту національної пам’яті з метою зібрати відео та аудіосвідчення активістів Євромайдану про події зими 2013–2014 років. Для того, щоб зафіксувати суб’єктивний досвід громадян, співробітники УІНП беруть розгорнуті інтерв’ю в активістів із різних середовищ Євромайдану та записують їх на аудіо та відеотехніку.
“Ці записи стануть основою для Архіву Майдану та служитимуть джерельною базою для істориків, режисерів-документалістів, соціологів, психологів тощо. У майбутньому матеріали будуть доступні широкому загалу, а також будуть використані в експозиції Музею Свободи / Музею Майдану”, - йдеться у повідомленні.
Також повідомляється, що на середину листопада 2014 року записано 144 аудіо- та 80 відеоінтерв’ю з учасниками Євромайдану. Це – люди з різних середовищ, різного віку, професій, різних регіонів України, які розповідають про свою участь на Майдані та ключові події, які відбувалися тієї зими.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую