ye-logo.v1.2

У Волочиську збудують храм святих Новомучеників українських (ФОТО)

Суспільство 5394

Перша в Україні церква на честь Небесної Сотні і загиблих воїнів на Східному фронті буде споруджена у місті Волочиську Хмельницької області.

Сьогодні на місці майбутнього храму був встановлений хрест і закладений наріжний камінь, а навесні 2015 року планують розпочати будівництво. Організатором зведення храму виступив настоятель Української Православної Церкви, протоієрей отець Микола Фатич, який був активним учасником Революції гідності в Києві. За словами настоятеля, церкву буде споруджено за кошти жертводавців і благодійної допомоги від влади.
«На майдані не було різних партій, була лише одна віра в Бога та незалежність нашої держави, за що герої майдану віддали своє життя. Коли почалися розмови про встановлення різних пам’ятних знаків для героїв Майдану, я подумав, що найбільшим символом пам’яті є храм. Тоді, на Майдані я дав собі обіцянку побудувати церкву, і ось сьогодні початок цієї будови. Майбутній храм стане символом єднання наших християн як Заходу, так і Сходу. Він буде символом любові і символом нашої єдиної соборної церкви», – розповів отець Микола Фатич.

Автор Дарина ПАСТЕРНАК.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую