ye-logo.v1.2

Тітка та племінник влаштували “турне” по чужим хатам у Дунаєвецькому районі

Кримінал 2621
Обкрадати будинки жінці допомагав племінник
Обкрадати будинки жінці допомагав племінник. Фото: mvs.gov.ua

Крадіїв затримали у селі Іванківці при спробі “обчистити” ще одне помешкання.

Жінка разом зі своїм племінником обкрадали будинки, які господарі залишали без нагляду. “Працювали” у селах Дунаєвецького району.
“Завдяки пильності жителя села Іванківці кримінальний дует вдалося затримати «на гарячому». Крадії нічого не поцупили з будинку чоловіка, а він вчасно їх помітив і повідомив про непроханих гостей до Дунаєвецького райвідділу міліції. Правоохоронці швидко прибули на місце події і затримали крадіїв «на гарячому», - розповідає речник обласного управління міліції Людмила Піскорська.
Зловмисниками виявилися раніше судима за крадіжки 40-річна мешканка Ярмолинецького району та її 20-річний племінник. До речі, матір хлопця наразі перебуває у місцях позбавлення волі за вчинення майнових злочинів.
Правоохоронці з’ясували, що в листопаді підозрювані навідалися до жителів села Лисогірка, де викрали з будинку 1600 гривень. Наступного дня тітка зі своїм племінником завітали уже до іншого села та винесли з будинку необачних господарів уже більше п'яти тисяч гривень.
«Працювали» родичі за злагодженою схемою. Тітка йшла до хати, і якщо двері були незамкнені та всередині нікого не було, «професійно» знаходила гроші та швидко покидала місце злочину, - пояснює правоохоронець. - Коли ж у хаті були господарі, то говорила що купує горіхи, квасолю тощо. Племінник в той час, коли тітка у хаті «працювала», стояв на вулиці та дивився, щоб її не помітили».
Частину викрадених грошей жінка витрачала на одяг та їжу, а решту перераховувала своїй донці на банківську картку.
Щодо підозрюваних міліціонери відкрили кримінальне провадження за частиною третьою статті 185 — крадіжка. Матеріали провадження уже направили до суду. Покарання передбачає ув'язнення до шести років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую