ye-logo.v1.2

Американці навчали хмельницьких спецпризначенців військово-польової медицини

Суспільство 2114
Фото: usembassy.gov

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєтт запевнив, що українських військових й надалі навчатимуть надавати медичну допомогу у військово-польових умовах.

Група медичних фахівців Європейського командування спеціальних операцій збройних сил США завершила місячну підготовку українських військовослужбовців з основних процедур надання медичної допомоги у військово-польових умовах.
Американських фахівців прибула в Україну 16 листопада, і з їх допомогою підготовку пройшли понад 300 українських солдатів з кіровоградського 3-го і хмельницького 8-го окремих полків спеціального призначення. Навчання було зосереджено на тактичній медицині - надання першої медичної допомоги пораненим у військово-польових умовах.
“Цю групу наставників та викладачів було надіслано до України на прохання її уряду про допомогу, - йдеться на сайті Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. - Діяльність цієї групи є частиною більшого пакету комплексної допомоги, що розробляється на основі рекомендацій, отриманих в результаті аналізу потреб українського війська, проведеного спільно фахівцями обох сторін протягом останніх декількох місяців. Було визначено потребу удосконалення вмінь та навичок українських солдатів надавати першу медичну допомогу в умовах бою.”
З огляду на успіх першого етапу цієї програми і на те, що є прохання Міністерства оборони України, планується подальше проведення таких курсів із залученням американських фахівців.
«У той час, як Україна продовжує оборонятися від російської агресії, Сполучені Штати і надалі надаватимуть радників, аби допомогти Україні поліпшити свою військово-польову медицину і рятувати життя українських солдатів. Ця допомога є додатком до загальної допомоги силовим відомствам України на суму понад 118 мільйонів доларів, яку ми виділили», - зазначив посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєтт.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую