ye-logo.v1.2

Хмельницький зустрів “кіборга” Дмитра Іваха, який загинув під донецьким аеропортом

Суспільство 11887

25-річний старший лейтенант служив у 95-й аеромобільній бригаді.

 У середу, 21 січня, десантник Дмитро Івах повернувся у свій рідний Хмельницький на маленьку вуличку Жванецьку, де пройшло дитинство воїна. 25-річного старшого лейтенанта хмельничани зустріли на в'їзді у місто, звідти колоною автомобілів провели до його домівки.
Разом із Дмитром приїхали бойові побратими із 95-ї аеромобільної бригади. Лише декілька чоловік. Як зізналися військові, багато їхніх солдатів полягли на полі бою, ще більше знаходяться у військових шпиталях, решта ж продовжує боронити донецький аеропорт.
“Фактично від 3 червня і по цей час Діма командував ротою. Взяв командування після того, як мене поранили. У неділю, 18 січня, вони вели бій з бойовиками, щоб ті не закрили коридор до донецького аеропорту. Тоді їх накрили “Градами”. Троє загинули, 14 поранені. Дімі осколок влучив у голову, смерть була миттєвою. Інші двоє померли у санітарному автомобілі по дорозі з поля бою”, - розповідає командир роти 95-ї аеромобільної бригади майор Олег Бутницький.
У 95-й аеромобільній бригаді на Дмитра покладали великі надії і недарма. Старшого лейтенанта не злякали навіть смертоносні постріли реактивних систем залпового вогню «Град», молодий 25-річний воїн віддав життя, витягуючи з поля бою свого молодшого бійця. Проте осколок влучив у голову хмельничанина.
«Діма був, як «енерджайзер», - ставиш перед ним завдання, і він буде його робити, поки не виконає на 100%. Не вийшло з першого разу, пробуватиме другий, третій. У нього було стільки енергії і бажання. В бригаді його цінували. У п’ятницю говорили, щоб надати пропозицію, аби Діму офіційно призначили командиром роти, а у неділю його не стало», - каже офіцер 95-аеромобільної бригади.
Дмитро Івах побував у багатьох боях, з різними завданнями обійшов усю зону проведення антитерористичної операції. І раніше боронив Україну у донецькому аеропорту, але цього разу спочив там навіки.
Прощання з Дмитром Івахом відбудеться у четвер, 22 січня, о 12:30 на майдані Незалежності у Хмельницькому.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую