ye-logo.v1.2

На Хмельниччині 17 підприємств потрапили до “чорного списку” через “відкати” державних коштів

Економіка 2442
nikorupciji.org
Фото: nikorupciji.org

Найбільш ураженою тіньовими тендерними схемами у регіоні стала сфера будівництва.

Понад 10 повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень службовими особами суб’єктів господарювання, дотичних до бюджетної сфери, минулого року зафіксували оперативні підрозділи Державної фіскальної служби у Хмельницькій області. За висновками податківців, втрати бюджету від нелегальних махінацій з бюджетними коштами склали мільйони гривень.
За статистикою ДФС Хмельниччини, найбільш ураженою тіньовими тендерними схемами на теренах регіону стала сфера будівництва. Тут було виявлено 5 кримінальних правопорушень. Крім того, зловживання, пов’язані з порушеннями вимог бюджетного законодавства, виявлялись у лісовому, комунальному та сільському господарстві й енергетиці.
Економічний ефект від розслідування оборудок з бюджетними коштами склав більше мільйона гривень, які вже повернуті до державної казни. Крім того, задля відшкодування завданих державі збитків накладено арешт на майно підозрюваних на загальну суму майже півтора мільйона гривень.
До “чорного списку” увійшли суб’єкти господарювання, які вступали в змову з керівником бюджетної установи та здійснювали “відкати”, закуповуючи обладнання чи продукцію харчування за завищеними цінами. Усього таких на теренах краю зафіксували 17 підприємств. Наразі їм заборонено брати участь у тендерах.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую