ye-logo.v1.2

Подоляни, які мають дорогі авто, платитимуть 25 тисяч гривень податку

Економіка 2648
Фото: ukr.media

До 1 липня власники розкішних автівок отримають повідомлення із сумою податку до сплати.

Із впровадженням транспортного податку для власників вартісних автівок з 1 січня цього року, фахівці органів ДФС розпочали опрацьовувати бази даних і обіцяють, що вже до 1 липня зможуть надіслати фізичним особам повідомлення-рішення із сумою податку до сплати. Отримавши його, фізична особа за вказаними реквізитами повинна впродовж 60 днів перерахувати податок у бюджет.
“Юридичні особи, у власності яких є елітні авто, про своєчасне нарахування і сплату транспортного податку повинні подбати самі”, - наголошують в Головному управлінні ДФС у Хмельницькій області.
За інформацією відомства, платники податку-юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації авто декларацію із розбивкою річної суми рівними частками щоквартально. Юридичні особи сплачують транспортний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.
Нагадаємо, що відповідно до норм Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи” від 28 грудня 2014 року №71-VIII в Україні запроваджено податок на майно, у складі якого передбачено транспортний податок. Ставка податку для легкових авто з об’ємом двигуна понад 3 000 куб.см. та строком використання до п’яти років – 25 тисяч гривень у рік.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую