ye-logo.v1.2

Реалії Донецька: У моєму районі не залишилося наркоманів і алкашів – всі загинули за «ДНР»

3321
Фото: slavicsac.com

У Донецьку багато чого змінилося. І про це – детальніше.

Говорив з одним знайомим, який повернувся в Донецьк. Довго говорив. Від себе нічого не додаю, просто передаю слова, пише у своєму блозі the-fencer, повідомляють Патріоти України.

1. По маршрутці стріляли з території Донецька, притому зовсім недалеко від мене. Я чув постріли і вибухи. Між ними було всього секунди три – тобто стріляли з зовсім близької відстані. Всі версії про ДРГ – укропи з мінометом на газелі – нісенітниця. Проїхати на такій газелі, та ще й з мінометом через всі пости “ДНР” нереально.

2. При штурмі аеропорту (і взагалі під час останнього загострення) покришили величезну кількість так званих ополченців. Сам їздив, дивився – вантажать в ряд КамАЗи, притому часто вантажать просто шматки м’яса. Все вивозять до Росії. (Великі втрати ополчення підтверджує і та сторона).

3. Всі місцеві бажаючі воювати за «ДНР» вже в могилі. У мене на районі було двоє – тепер їх немає. Немає наркоманів, немає алкашів, немає утирків. У цьому є навіть деякий плюс: війна істотно почистила люмпенів. Замість місцевих воюють головним чином росіяни.

4. Що везуть російські гуманітарні конвої, я не в курсі, але в Донецьку ти не знайдеш жодної людини, яка отримала б звідти хоч ложку каші. Зате після прибуття кожного конвою починаються обстріли ВСУ. Реальна гуманітарка йде від фонду Ахметова: її багато і вистачає на всіх. Без ахметовської підтримки був би голод.

5. Фактично Ахметов остаточно став феодалом Донбасу. Всі його заводи працюють, всі його магазини працюють, зарплату перераховують на картки українських банків. Магазини “Брусничка” належать Ахметову забиті товаром. І це єдині магазини, в яких можна заплатити КАРТКОЮ. Пенсіонери, які отримують пенсію на картку, таким чином, можуть отоварюватися тільки в “Брусничці”.

6. Магазини працюють майже всі. Навіть розгромлені на самому початку АТБ. Тільки тепер їх за ратні подвиги роздають ополченцям. Але товару в них все менше і менше: навіть непогано працюючий Амстор порожніє зі страшною швидкістю. З м’ясом проблеми, риби не купити. Але голоду немає, поки Ахметов возить гуманітарку (і товар для власних магазинів). Ахметовських “Бруснічек” всі перераховані вище проблеми не стосуються.

7. У місті така дика кількість російської бойової техніки, що крім ДАЇ (не має права зупиняти військовий транспорт) з’явилася ВАІ (військова авто-інспекція). Іноді візуально здається, що військової техніки на дорогах більше, ніж громадянської.

8. З’явилися комендатури. Їх співробітники цілком можуть зупинити на вулиці чоловіка і поцікавитися “а де ти працюєш?” Якщо не працюєш і не пенсіонер – цілком можуть відправити рити окопи. “Нам в «ДНР» дармоїди не потрібні”. Все це нагадує якусь фантасмагоричну суміш пізнього совка і 1917 року. Так само можуть поцікавитися “а скільки машин у вашого сусіда?” Мати більше однієї машини вважається “не по-нашому”. Коли не у всіх ополченців є машина, якого хрєна у тебе їх дві?

9. Комуналку можна не платити. Топлять добре, з водою і світлом проблем немає. “Україна винна – нехай вона і платить”.

10. Захарченко нещодавно дав собі четвертий георгіївський хрест. На всіх передвиборчих білбордах був з чотирма хрестами. Але після візиту в Донецьк російського начальства (на кшталт генерал якийсь приїжджав) заскромнічав і два зняв. Тепер так і ходить з двома хрестами як лошара.

11. З місцевих телеканалів пропихується шняга такого змісту: ми повинні завоювати Україну до Києва, поділити всі землі, а решта населення повинно на нас наймитувати.

12. І навіть при всьому цьому, реальний поділ за / проти України десь 40/60. Але навіть цим обманюватися не варто: більшості просто срать і на Україну, і на Росію, люди втомилися від війни і хочуть, щоб хтось вже переміг, і стрілянина припинилася. А ті, хто голосніше за всіх кричить “ДНР”, так само голосно закричать “Слава Україні”, коли ВСУ займе міста. Ще й доноси писати почнуть (як це зазвичай буває в будь-якій країні, яка пережила окупацію).

13. Роботи все менше. Грошей у людей немає. Але з регулярними потоками гуманітарки вони й не потрібні.

14. Все це дуже надовго. І є великі сумніви в тому, що Київ бажає перемогти. Якось так.

"Патріоти України".
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую