ye-logo.v1.2

Сам пан – сам хазяїн?

Суспільство 1953

Через примху чиновника багатодітна родина вже півроку не отримує соціальної допомоги

 Донедавна 33-річна мешканка Полонного Вікторія Оруська, на руках у якої четверо неповнолітніх дітей (наймолодшій – ледь більше року) та батьки-інваліди, отримувала допомогу від держави. Але влітку, коли жінка подала документи на поновлення виплат, в управлінні соціального захисту населення Полонської райдержадміністрації їй повідомили, що допомогу можуть скасувати. І на початку серпня родину справді позбавили цієї виплати.
«А це – дві тисячі гривень на всіх, – каже Вікторія. – З чоловіком я розлучилася, але він нам допомагає, чим може. Саме через це начальник управління соціального захисту населення Полонської райдержадміністрації Юрій Дрегало позбавив нас допомоги.
До того якісь люди ходили по нашій вулиці, просили сусідів підписати папери, де написано, що я залишаю дітей без догляду, допитували самих дітей...
Я зверталася і в районні, і в обласні інстанції, які могли б мені допомогти. На мою біду відгукнувся лише голова районної ради Ярослав Шпег, який разом з громадською організацією «Майдан» провів круглий стіл, на який запросив соціальні служби. Однак і вони залишилися байдужими до проблеми моєї родини.
Відреагував лише заступник директора департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Микола Дідик. Він розглянув моє звернення і дав на нього письмову відповідь, де написано, що «припинення виплати соціальної допомоги є безпідставним» і доручив управлінню поновити виплати.
Однак Юрій Дрегало рішення керівництва вирішив проігнорувати, зауваживши, що «допомогу зняли правильно, а в області, можливо, неправильно трактують статтю закону». І якщо ми не згодні з його рішенням, порадив звернутися до суду!»
...Як нам повідомили у департаменті соціального захисту Хмельницької обласної державної адміністрації, справою щодо припинення виплати соціальної допомоги родині Вікторії Оруської займається прокуратура.

Надія ГАЙДУЧИК.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую