ye-logo.v1.2

Що робити хмельничанам, які живуть на перейменованих нещодавно вулицях

Суспільство 5544

Протягом 2014 року в нашому місті було перейменовано частину вулиць і провулків. Які ж проблеми можуть виникнути у мешканців перейменованих вулиць?

У міській раді запевняють, що труднощів нововведення не принесуть.

Існує поширена думка, що перейменування вулиці приносить багато клопотів і матеріальних витрат. Виникають питання, що роботи з документами мешканцям вулиці, яку хочуть перейменувати, куди їм йти і до кого звертатися.

Щоб ви не блукали між установами та організаціями, це зробили ми. Отож:

При зміні назви вулиці громадяни мають поставити у паспорті нову відмітку про реєстрацію

За словами начальника Хмельницького міського відділу Державної міграційної служби Вадима Сідлецького, ця процедура не обмежена в часі.

«Не треба спеціально йти в паспортний стіл, щоб поставити штамп. Перереєстрацію мешканці перейменованих вулиць можуть пройти під час заміни паспорта чи оновлення фотографії. Тобто тоді, коли в людини з’являється необхідність звернутися до паспортиста. Ця процедура є абсолютно безкоштовною», - розповів Вадим Сідлецький.

Для проставляння штампу у документі жителям приватного сектору треба звернутися безпосередньо до міграційної служби з будинковою книгою на руках. Мешканці багатоповерхівок йдуть до паспортистів ЖЕКів (або у міграційну службу) і всі необхідні папери заповнюють там.

Усі документи на майно залишаються чинними

Зміна поштової адреси не є підставою для того, щоб переробляти свідоцтво на право власності. Корективи вносяться лише під час купівлі, продажу нерухомості, оформлення спадщини тощо.

«При будь-яких діях з нерухомим майном, коли людина звертається до БТІ, у витязі з реєстру прав власності вказується колишня адреса, а при оформленні нотаріальних договорів нотаріус вказуватиме нову адресу, - зазначила заступник начальника Бюро технічної інвентаризації Леся Андрєєва. – Реєстрація проводитиметься вже за новою адресою».

Так само при зміні назви вулиці не потребують термінового переоформлення документи, видані архітектурою та відділом земельних ресурсів.

Трохи важчою процедура перейменування вулиці є для юридичних осіб і підприємців

У Хмельницькій міській раді повідомили: якщо в установчих документах юридичної особи містяться відомості про її місце реєстрації, така юридична особа повинна внести зміни до установчих документів.

Послуга зміни юридичної адреси коштує 51 гривню, ще 51 гривню потрібно заплатити за публікацію про зміну адреси в «Бюлетені державної реєстрації».

Підприємці мають внести зміни до Єдиного державного реєстру, якщо в інформації про їхню фізичну особу містяться відомості про її місце реєстрації. Для цього їм потрібно: принести паспорт, в якому вказана нова назва вулиці, і заповнити форму №11. При цьому треба заплатити 10,2 гривні державного збору.

Перейменування вулиць коштуватиме місту 13 тисяч гривнь

Для міста єдиною статтею витрат є таблички із назвами вулиць і номерами будинків. Причому, у приватному секторі гроші на них витрачають власники будинків, і їм можуть тільки рекомендувати виготовити ці таблички.

Всього після перейменування шести вулиць, семи провулків і трьох проїздів треба виготовити 260 табличок, що загалом обійдеться місту в 13 тисяч гривень. У міській раді заявили, що на сьогодні з міського бюджету кошти на таблички не виділено, тому їх заміна відбувається за рахунок ЖЕКів.

Як відомо, минулого року у Хмельницькому вулицю Театральну перейменували на вулицю Героїв Майдану, а Червоноармійську – на Європейську. Тепер за рішенням 46-ї сесії міські депутати змінили назви ще кільком вулицям і провулкам міста, перейменувавши їх з комуністичних на націоналістичні. А саме:

– вулицю, провулок і проїзд Гайдара змінили на Якова Гальчевського;

– вулицю, провулок і проїзд Димитрова – на Миколи Трублаїні;

– вулицю, провулок і проїзд Комунарів – на Героїв Крут;

– вулицю Примакова – на Староміську, провулок – на Староміський;

– вулицю і провулок Фурманова – на Катерини Рубчакової;

– провулок Піонерський – на Малиновий;

– провулок Свердлова – на Калиновий.

Даша ПАСТЕРНАК.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую