ye-logo.v1.2

Хмельницьке СБУ: факти, які могли пройти повз вашу увагу

СБУ: бруківка проти куль 8877

Про події під стінами управління СБУ у Хмельницькому 19 лютого минулого року не говорили хіба що байдужі, ті, хто взагалі не цікавиться життям міста та країни.

В річницю тих подій, 19 лютого, медіа-корпорація «Є» провела круглий стіл, щоб через рік почути версії силовиків, що ж то було насправді: штурм заради штурму чи чергова акція зі спланованим кимось сценарієм. Та, що б то не було, тоді у нашому місті пролилася кров. Не вперше за період Майдану, але вперше у, здавалося б, мирному Хмельницькому.

Якщо запитати у хмельничан, що вони знають про ті події, то більшість, напевно, відповість: двоє загиблих, кілька осіб поранено, знищене приміщення та спалені тролейбуси. Хтось згадає хронологію подій, прізвища тих, хто загинув, а особливо уважні, можливо й тих, хто поранений.

Та є факти, які більшість людей не додає у картину «Штурм СБУ 19.02.14»

Не вся зброя повернулася до СБУ після інвентаризації


Зброю після штурму управління СБУ перевезли за наказом Міністра оборони на територію однієї з військових частин Хмельницького. До управління вона повернулася лише нещодавно. Однак, за словами начальника Управління СБУ у Хмельницькій області Анатолія Будовіцького, повернулася зброя не вся.

«Є часткова втрата зброї, не значна, але є наказ про призначення службового розслідування», – повідомив Анатолій Миколайович.

40 працівників СБУ постраждали


Анатолій Будовіцький, начальник управління СБУ у Хмельницькій області: «В результаті тих подій і серед співробітників СБУ є постраждалі. Є поранення і отруєння. Вони ще й досі проходять лікування. Опісля тих подій за медичною та психологічною допомогою до лікарів звернулося близько 40 людей. І навіть зараз дехто з них проходить лікування».

Майже 25 мільйонів гривень з бюджетів різного рівня на ремонт 


Експертна комісія господарської інспекції головного управління СБУ оцінила пошкодження приміщення, майна та обладнання у понад 20 мільйонів гривень. При формуванні бюджету управління Анатолій Миколайович «попросив» виділити його відомству понад 18 мільйонів. Там взяли до уваги, але нічого поки не дали.

Нагадаємо, минулого року на ремонт приміщення Управління СБУ з обласного бюджету було виділено 2 мільйони 250 тисяч гривень, а з міського – 500 тисяч гривень. Ще 200 тисяч виділили з бюджетів окремі райони області. Та навіть ці кошти не вдалося освоїти через те, що «казначейство не пропустило».

Варто додати ще й кошти, за які МКП "Електротранс" закупило два нові тролейбуси. А це не мало не багато - майже чотири з половиною мільйони гривень. 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую