ye-logo.v1.2

Мати «забула» кількамісячне немовля у маршрутці «Київ-Хмельницький»

Суспільство 3240
irydomed.com
Фото: irydomed.com

Пізніше вона пояснить співробітникам міліції: покинула дитину, бо не планує її далі виховувати.

Правоохоронці отримали повідомлення від водія маршрутного таксі про те, що на одному з сидінь мікроавтобуса жінка залишила кількамісячне немовля. Його, після короткої зупинки, виявили пасажири. Сталося це у мікроавтобусі, що курсує за маршрутом «Київ-Хмельницький». Маршрутка зупинилася біля кафе у Чуднівському районі Житомирської області. Після відпочинку водій і пасажири повернулися до мікроавтобуса. У салоні з'ясували: відсутня одна з пасажирок. На сидінні залишилося лише її немовля. Співробітники міліції, викликані на місце події, почали пошук матері-зозулі. Її знайшли у лісопосадці неподалік, де вона переховувалась. Правоохоронцям 25-річна жінка, яка виявилась з Хмельниччини, пояснила: залишила сина, тому що не планує його далі виховувати. А ще розповіла – це її третя дитина, але двох старших вона не виховує, адже її позбавили батьківських прав на них.

За словами медсестри дитячого відділення Чуднівської центральної районної лікарні Наталі Олексіївни, немовля поступило до них під час її попереднього чергування – 28 лютого. «Це гарненький хлопчик Богданчик, якому 10 березня виповниться чотири місяці, – каже медсестра. – Зараз обстежуємо його. Дитина здорова, доглянута, без попрілостей між ніжками, має гарний апетит. У голові не вкладається, як мати могла її покинути?! Ми всі тут приголомшені. Душа болить за цього хлопчика. Коли їх привезли до приймального відділення, мати написала відмову. До речі, вона залишила Богданчику дві пляшечки, п’ять пакетиків дитячої суміші, трохи підгузків та сто гривень».
Поки долю Богданчика вирішуватимуть соціальні служби, він ще деякий час (до місяця) пробуде у дитячому відділенні Чуднівської центральної районної лікарні.

«Горе-матусю – відпустили, – каже начальник Чуднівського районного відділу УМВС України у Житомирській області Анатолій Корнієць. – Поїхала додому, на Хмельниччину. Матеріали, зібрані по цій справі, передали до суду. Згідно нашого законодавства, у цій ситуації передбачена адміністративна відповідальність. Швидше за все, жінка відбудеться невеликим штрафом».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую