emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
29 Жовтня 2011 ольга 1738

Історія однієї заяви, або як я боролася з телефонним хуліганством.


Напевне кожен з нас стикався з ситуацією, коли на Ваш телефон надходять незрозумілі дзвінки. Мовчання у трубку, іноді сопіння, незрозумілі смс-ки, а буває й гірше - дзвінки серед ночі, погрози і просто потік нецензурщини з динаміку. Що робити?
Схожа історія сталася і зі мною. Стомившись просто не звертати увагу на цю «неприємність», я вирішила прийняти всі дозволені законом заходи. І ось що у мене вийшло.
Найперший варіант, який прийшов в мою світлу голову - це був варіант просто змінити номер телефону. Але уявивши обсяг своєї телефонної книги і можливість втрати хоч один з цих контактів, мені довелося цю думку відкинути. Та й до номера свого я звикла. Отже варіант відпадає.
Другим кроком була спроба знайти функцію на своєму телефоні «чорного списку». Це щось на зразок того, коли занесені туди телефонні номери просто не можуть до тебе додзвониться. На жаль, мій телефон такої функції не підтримував, а непередбачена покупка телефону нового покоління в мій бюджет поки не вписувалася. Дзвінок оператору мобільного зв'язку з проханням обмежити дзвінки з певних номерів на мій телефон теж не дав результату. Немає в наших операторів мобільного зв'язку даної послуги. А ще дівчина-оператор резонно підмітила, «а що якщо ваші хулігани змінять номери телефонів?»
Здається я просто зайшла в глухий кут. Тим часом дзвінки на мій телефон не припинялися. Я пробувала і спілкуватися з телефонними хуліганами, наскільки це було можливо, намагалася розумними людськими доводами переконати залишити мене в спокої. Пробувала ігнорувати дзвінки, але тоді на мене обрушилася лавина смс-ок. Як будь-яка цікава жінка, перш ніж їх видалити, я все одно їх читала. Належну порцію негативу я все-одно отримувала - хулігани здається брали верх.
Після чергової безсонної ночі з ознаками початкової параної у бік свого телефону, я вирішила звернутися до найближчого відділення міліції. Нехай там розбираються з моїми кривдниками.
Але не все виявилося так просто. Ось я на порозі не зовсім гостинного «закладу». Суворий капітан прямо в коридорі починає приймати мою заяву. На мої боязкі прохання «може пройдемо в кабінет» - ніхто ніяк не реагує. І тут лунає чергова телефонна трель, цього разу в цей час і в цьому місці я була дуже рада цьому дзвінку. Простягаючи свій телефон служителю закону, пропоную йому переконається в реальності моєї проблеми. Капітан знімає трубку, а в іншій точці телефонний хуліган, зрадівши, що все таки додзвонився, не чекаючи мого привітання, починає свій нецензурний монолог. Я з категорії нервової недовірливої особи переходжу до категорії потерпілої. Мене допускають у кабінет і я нарешті пишу свою заяву, вказуючи номери телефонів з яких мені надходять дзвінки. Моє питання обіцяють розглянути протягом 10-ти днів, після чого повідомити результат. Натхненна і трохи заспокоєна, вирушаю додому.
Дзвінки не припинилися. Минуло10 днів. Не дочекавшись довгоочікуваної відповіді або хоча-б пояснення, вирушаю в міліцію. Суворого вигляду завідуюча канцелярією видає мені письмову відповідь. «У порушенні кримінальної справи за ст .. 129 (погроза вбивством) та ст .. 296 (хуліганство) КК У відмовити». Оскільки грубого порушення громадського порядку не було, реальних дій, що завдають шкоди моєму життю та здоров'ю не знайшлося, я знову з розряду потерпілих перейшла в категорію нервової недовірливої особи.
Засмучена і просто розгублена, що далі робити, ще раз перечитую свою «відповідь». І тут починається театр абсурду. Мій телефонних хуліган, навіть не викликався до відділу міліції. В ході телефонної розмови, він пояснив, що мені не дзвонить і не погрожує, а це я його «дістаю» своїми телефонними дзвінками. Цієї розмови було достатньо. А як же журнал вхідних дзвінків на моєму телефоні? Як же ці огидні смс-ки? Як же капітан міліції, що став мимовільним свідком чергового телефонного терору? Де ж об'єктивність - у вигляді запиту оператору мобільного зв'язку, хто, кому, коли і скільки разів дзвонить? Невже, для того щоб бути потерпілої, недостатньо більше місяця терпіти нападки неадекватної людини по телефону? Напевно треба дочекатися фізичної розправи ....
Вдивляюся в дати на цьому офіційному документі. Заява була подана в п'ятницю ввечері, а відповідь і відмову в порушення справи готова вже в понеділок, через 2 вихідних дня. Просто раптом кудись діваються всі слова.
Свій номер телефону я все-таки змінила. Гостро дотримуюся конфіденційності по відношенню до своєї особи. Проти телефонного хуліганства, як і проти лому - прийому поки нажаль немає.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо