emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
8 Березня 2012 ольга 1928 1

Регулярні «побори» з батьків у сфері шкільної освіти вже нікого не дивують. Ми всі звикли, що рік починається з батьківських зборів, вірніше буде сказати – зборів грошей на усі можливі і неможливі шкільні потреби. Ми вже здаємо не тільки на «фонд класу», «фонд школи». Навіть, вибачте, туалетний папір та побутову хімію купляємо. Лише б наші діти добре вчилися. Лише б у їх світлі голівоньки вклали перші склади та цифри науки життя. Та ось куди йдуть батьківські гроші – цікаве питання. Яке задавати вголос – «табу», щоб не відбилося на якості освітнього процесу, який отримує дитина.
Для прикладу наведу, Хмельницька школа, де регулярно проводяться збори коштів, і доволі не маленькі суми. В центральному холі школи висять 6 плафонів, лампочка вкручена лише у один з плафонів, та й не відомо чи вона горить. Те що діти, батьки, які їх забирають з групи продовженого дня, ввечері в зимовий час після 16.00 блукають темними шкільними коридорами и центральним холом, здається, нікого не цікавить. Економія, почне виправдовуватися хтось. А чи варто економити на розбитих колінах та неприємних відчуттях у порожньому і темному холі для дитини. Здається, лампочки в нашій державі не такі вже й дорогі, та й не цілодобово буде включене світло.
Центральний шкільний годинник у тому ж темному холі. Він зазвичай має показувати час початку та закінчення уроків, та й взагалі – просто час. Не працює вже не один рік. Стрілки зупинились. Невже керівництво школи розраховує на те, що у напівтемному холі цього просто ніхто не помітить? Невже так тяжко відремонтувати годинник, або навіть придбати новий, вставити батарейки та повісити його на стіну . Або просто зняти зі стіни «пам’ятник, часу який зупинився» та не смішити відвідувачів, учнів та їх батьків годинниковими стрілками, що припали пилом.
Дрібниці, можливо скаже хтось. Але з ось таких дрібниць складається наше життя і навчання наших дітей. Та ті суми, які здають батьки на потреби школи, зовсім не дрібниці. Принаймні на лампочки та годинник їх би вистачило. Інше питання – куди йдуть зібрані кошти?

Коментувати:
Коментарів - 1:
Від: Земляк Сергей10.03.2012 15:26 Цей годинник висить там вже більше 20 років у такому стані. Я закінчив цю школу 3 роки тому, моя сестра більше 7 років тому. Коли вона йшла в перший клас, він вже не працював. Це вже не годинник, це пам`ятка історія. Гроші у школі дійсно збирають, але покращення за останній рік хоч і дуже маленькі, але відбулись.  Наприклад, зробили світло біля калітки. Там завжди було темно і тому страшно ходити. Двірник і сторож в одній персоні тепер кожен вечір прибирають, раніше такого не було. Є звичайно і погані сторони управління, але куди без них? А для батьків я хочу сказати, ви слідкуйте насамперед за собою і своїми дітьми. Як себе може вести дитина, якщо її батько перекриває своїм авто прохід людям, а на зауваження відповідає відкритим  матом прямо при своїй дитині??? Говорю це як житель будинку, який знаходиться біля школи. Тому зміни потрібно розпочинати насамперед з себе

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо